Legaţi cotarla de gard, musiu Popic, că se urcă la toţi în cap!

vineri, 22 februarie 2019, 02:50
2 MIN
 Legaţi cotarla de gard, musiu Popic, că se urcă la toţi în cap!

Veşti proaspete ca pâinea caldă avem pe astăzi, stimaţi telespectatori, despre megaşmenul cu chiria umflată de două-trei ori, pe banii dumneavoastră, şoferi au ba, de la derecţiunea şuşălelor din Moldova, cu sediul la noi în târg. Pentru cine nu ştie care a fost şmenul acolo, să vă spunem că derecţiunea, condusă de Laika, căţelul de la partidoi, tocmai s-a mutat în alt sediu, unul imens, pe cinci niveluri, pentru care s-a negociat o chirie de peste două ori jumate mai mare decât cerea înainte în piaţă pentru amatori bisnismanul ce deţine clădirea, un amic vechi din partidoi. 

Dar nu asta voiam noi să vă spunem aicea, ci ceva despre un alt şmen, de uz intern, al Laikăi, cotarla partidoiului. Ei bine, iaca citiţi şi vă cruciţi, vorba lui Vadim răposatul, fostul şef de partid al lui Laika: spun oameni din derecţiune că Laika şi-a luat pentru el tot etajul patru, ultimul al clădirii, oameni buni! Adicătelea, împărţind suma totală plătită pe chirie biznismanului, aproape 40.000 de iepuroi, înseamnă că numai pentru Laika şi alaiul lui plătim din bani publici circa 8.000 de iepuroi. Cam cât o leafă de europarlamentar, numai că plătită de noi, nu de europeni, vă daţi seama? Şi asta în fiecare lună. Aşa că, domn Popic, ce facem cu cotarla asta scumpă dar cu jigăraie şi cu gălbează: o legaţi odată au ba de gard?

Văleleu: premarele penal ne-a cumpărat ieri tot tirajul!

Cetitorii noştri care au ratat ediţia precedentă a gazetei noastre pot afla că unul din articolele de acolo, cel de gardă cum ar veni, era despre cel mai penal premare în funcţie din judeţ, premare care ţine blocată efectiv comuna, cu toate proiectele la pământ, pe motiv că nu mai are drept de semnătură căci a fost condamnat, dar nici nu se dă dus din funcţie, ca să lase pe altul. Totul fiind posibil urmare a faptului că întreaga premărie e plină de rubedeniile lui: soţie, nepoţi, fini etc., şi toţi fac doar ce spune jupânul, nu ce spune legea, adică să trimită la Iaşi actele pentru destituire. Altceva voiam să vă spunem, însă: cică ieri, în oraşul vecin Paşcani, tot tirajul nostru, de la absolut toate tarabele, a fost cumpărat la prima oră a dimineţii, de un cumpărător misterios care le lua cu braţul şi le arunca în portbagaj. Hopaaa: păi atunci, nene penalule, ia ţine-te tu bine azi, bagă mâna adânc în teşcherea, că altfel e jale: am comandat deja la tipografie încă un rând dublu din ediţia de ieri, special pentru zona în cauză. Ia ziaru’, neamuleeee!

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Comentarii