Legăturile dubioase ale consilierei lui Kelemen Hunor: şcoală la SRI, plătită de oligarhul rus Oleg Deripaska

marți, 02 august 2022, 08:14
1 MIN
 Legăturile dubioase ale consilierei lui Kelemen Hunor: şcoală la SRI, plătită de oligarhul rus Oleg Deripaska

Consiliera lui Kelemen, Armată şi SRI. Mihaela Ioana Kaitor, secretar de stat la cabinetul vicepremierului Kelemen Hunor, s-a şcolit la Colegiul Naţional de Informaţii al SRI. Celălalt vicepremier al României şi ministru al Transporturilor, pesedistul Sorin Grindeanu, l-a recrutat pe soţul ei, Sorin Radu Păun, şi l-a pus în funcţia de director general al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti.

Defapt.ro a dezvăluit că Sorin Radu Păun a fost managerul şi administratorul unei firme controlate de grupul austriac Strabag, la care oligarhul rus Oleg Deripaska este unul din marii acţionari. Numele acestuia apare pe lista de sancţiuni a Uniunii Europene, după ce Rusia a invadat Ucraina.

Mihaela Ioana Kaitor s-a aflat în ultimii 12 ani în anturajul lui Kelemen Hunor, preşedintele Uniunii Democrate Maghiare din România. Ea şi-a început cariera în admnistraţia publică în 2004, an în care a fost angajată pe funcţia de consilier la Ministerul Integrării Europene. Apoi, după trei ani, a ajuns consilier pentru afaceri europene în cadrul Cancelariei Primului Ministru. De acolo, a fost promovată în funcţia de şef serviciu afaceri europene la Departamentul de Control al Guvernului.

În paralel, a urmat un curs postuniversitar la Colegiul Naţional de Apărare pe „securitate şi apărare naţională”. De la Guvern, a ajuns inspector la Direcţia de Control a Ministerului Sănătăţii, apoi în Corpul de Control al ANAF.

Cititi materialul integral pe defapt.ro

 

Comentarii