LIVE TEXT: 44 de proiecte dezbătute de consilierii județeni (UPDATE)

miercuri, 22 ianuarie 2020, 10:20
2 MIN
 LIVE TEXT: 44 de proiecte dezbătute de consilierii județeni (UPDATE)

Prima şedinţă de plen din acest an a consilierilor judeţeni are 44 de proiecte pe ordinea de zi. Sunt 32 de consilieri prezenți.

Amănunte despre proiectele supuse dezbaterii aflați de AICI.

Adoptarea proiectelor de hotărâre decurge accelerat. Consilierii au ajuns deja la jumătatea listei de proiecte. Între timp, numărul celor prezenți a crescut de la 31 la 32, efectivul grupului PNL întărindu-se odată cu venirea lui Cătălin Moroșanu.

UPDATE

Liberalii au anunțat că se vor abține la proiectul prin care se propune alocarea a 1,4 milioane de lei pentru amenajarea unui teren în suprafață de 1725 mp ca teren de antrenament pentru micii fotbaliști. Este vorba de terenul de la Ruginoasa, transferat în administrarea CJ abia după ce Guvernul Dancila a impus Codul administrativ.

Și consilierii PMP au contestat valoarea proiectului. "Nu știu de unde ați scos această sumă înainte de efectuarea unui studiu de fezabilitate", a spus Camelia Ciornia, menționând că structura vizată constă în acoperirea tip balon, instalații de apă și climatizare, vestiare etc.

Cu toată lipsa detaliilor tehnice, proiectul a fost adoptat.

UPDATE

Proiectul de concesionare prin licitație a suprafeței de 7800 mp de teren în incinta Aeroportului a fost contestat de consilierii PNL și PMP pentru mai multe motive: lipsa unei hotărâri a administrației aerogării, blocarea unei eventuale extinderi a terminalelor de pasageri, evaluarea terenului și, implicit, redeventa de aprox. 9800 euro/an, considerată prea mică.

Marian Uscatu, liderul grupului de consilieri PMP, a propus amânarea proiectului până la lămurirea strategiei de dezvoltare a Aeroportului.

În replică, directorul Aeroportului, Cătălin Bulgariu, a spus că nu e nevoie de hotărâre CA pentru concesionarea celor 7800 mp de teren, spre deosebire de cei 30 mp din spațiul de parcare, unde se va construi o capelă, unde există o hotărâre a CJ care stabilește destinația acelui spațiu (parcare).

Secretarul județului a confirmat că nu este nevoie de o hotărâre a Consiliului de Administrație al Aeroportului.

Cum era de așteptat, majoritatea PSD-ALDE-UNPR a impus adoptarea proiectului, în vreme ce opoziția PNL-PMP s-a abținut de la vot.

Ultimul proiect nu era afișat pe site-ul CJ nici la închiderea ședinței.

UPDATE

Aleșii au votat în final acordarea titlurilor de cetățean de onoare al județului pentru trei personalități ieșene, precum și o alee cu busturi ale unor personalități din lumea medicală în incinta Spitalului de Copii – proiect propus ieri, în ședința comisiilor CJ, dar pe care consilierii nu l-au găsit astăzi pe ordinea de zi.

Revenim cu amănunte pe parcurs.

VEDEȚI ȘI:

Unde se duc primii bani cheltuiţi de Consiliul Judeţean în 2020

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii