LIVE VIDEO: Cea mai importantă ședință din an la CL. Surpriză: A apărut Chirica – UPDATE

vineri, 11 februarie 2022, 10:03
2 MIN
 LIVE VIDEO: Cea mai importantă ședință din an la CL. Surpriză: A apărut Chirica – UPDATE

Consilierii locali se întâlnesc în cea mai importantă ședință din an: aprobarea bugetului local. Executivul Primăriei a estimat cheltuieli de 1,4 miliarde de lei, cu un buget de dezvoltare de 675 milioane lei.

UPDATE: 19.40 Bugetul Iasului a fost votat in vineri seara, dupa o sedinta in care s-a desfasurat pe parcursul a peste 7 ore si jumatate. Bugetul a fost aprobat cu 14 voturi, respectiv cu aportul reprezentantilor PNL si PMP, precum si al viceprimarului Cezar Baciu (exclus din USR). USR a votat impotriva, PSD s-a abtinut.

UPDATE: 17.15. Primarul Mihai Chirica şi-a făcut apariţia la şedinţa CL, la puţin timp după ce judecătorii au invalidat măsura controlului judiciar împotriva sa. "Scuzati intarzierea, a fost nevoie si de acest exercitiu, fara niciun fel de patima, fara niciun fel de comentarii pe langa. Am venit sa sustin bugetul Iasului", a spus edilul. Dupa aceasta scurta declaratie, primarul a inceput sa raspunda la interventiile consilierilor pe amendamentele la buget. 

UPDATE ORA 15.45 Consilierii locali dezbat de sase ore bugetul Iasului. Pana acum au fost discutate peste 70 amendamente, in conditiile in care alte 60 urmeaza sa fie supuse aprobarii. Propunerile PNL si PMP au fost adoptate in unanimitate (peste 10 amendamente) in timp ce, de la USR, cele mai multe au fost respinse. PNL si PMP formeaza majoritatea in plen. Dupa ora 16.00 vor fi supuse la vot amendamentele PSD.

Urmăriți ședința LIVE:

La dezbateri nu va participa primarul Mihai Chirica, acesta fiind suspendat de facto din funcția de primar în contextul cercetărilor din dosarul „Flux”. În schimb, edilul se va afla la Tribunal unde se va judeca contestația depusă de acesta împotriva măsurii controlului judiciar decisă de procurorii DNA.

Cea mai mare parte a investițiilor este reprezentată de proiectele europene aflate în derulare, valoarea acestora fiind de 500 milioane lei, sumă ce cuprinde atât fondurile UE, cât și cofinanțarea locală și centrală. Din venituri proprii, investițiile Primăriei se ridică la peste 140 milioane lei, iar numai 28 de milioane lei sunt pentru proiecte noi. Totuși, nu există proiecte noi la nivel de lucrări, cei mai mulți bani făcând referire la studii și documentații, iar unele dintre inițiative sunt de fapt idei mai vechi ale municipalității.

Consilierii locali au înaintat peste 170 de amendamente la buget astfel că, cel mai probabil, ședința se va desfășura pe parcursul a mai multor ore.

Comentarii