LIVE VIDEO: Contractul de extindere a Aeroportului Iași, semnat la CJ

miercuri, 04 mai 2022, 11:22
1 MIN
 LIVE VIDEO: Contractul de extindere a Aeroportului Iași, semnat la CJ

La Casa Pătrată se semnează contractul de finanțare europeană pentru proiectul de extindere a Aeroportului Internațional Iași.

Urmăriți transmisiunea LIVE:

Directorul general provizoriu al Aeroportului, Romeo Vatră, este cel care va semna acest contract de finanțare, în sumă de 72 de milioane de euro.

Finanţarea proiectului din fonduri europene impune finalizarea proiectului până la sfârşitul anului 2023. Practic, potrivit cerinţelor impuse, construirea propriu-zisă a T4 şi a parcării extinse va trebui să înceapă cel mai târziu la sfârşitul anului în curs, termenul de execuţie fiind de 12 luni. Până atunci, va trebui pusă la punct întreaga documentaţie (autorizaţiile, avizele şi proiectul tehnic propriu-zis). Totodată, va trebui pregătit şi terenul, prin demolarea fostului sediu al Aviaţiei Utilitare – lucrare asumată de Consiliul Judeţean – pentru că terminalul va ocupa şi suprafaţa de teren unde se află cum clădirea, dar şi prin refacerea actualului drum de acces. La ultima şedinţă, consilierii judeţeni au căzut de acord să preia o parte a acestui drum, respectiv ceva mai mult de 50 de metri chiar înainte de terminalul T3, porţiune care intră şi ea sub planurile T4.

VEDEȚI ȘI:

Începe şantierul T4 de la Aeroport: o lucrare de 70 milioane euro – AICI

Comentarii