Lui Putin nu-i convine scutul antirachetă din România. I-a spus acest lucru lui Trump

marți, 17 iulie 2018, 07:25
1 MIN
 Lui Putin nu-i convine scutul antirachetă din România. I-a spus acest lucru lui Trump

Donald Trump și Vladimir Putin au avut, luni, un summit la palatul prezidenţial din capitala Finlandei, despre care Kremlinul a spus că este principalul eveniment al verii şi o întâlnire de o mare importanţă pentru întreaga lume. Cei doi lideri s-au întrecut în laude şi proclamat victorii după întâlnirea lor.

La cel mai urmărit summit al anului, și România a fost pe agendă. Vladimir Putin şi Donald Trump au vorbit despre scutul antirachetă de la Deveselu, care, după cum se ştie, e mare motiv de supărare pentru Rusia.

După trei ore de discuţii, doar cu translatorii, președintele american și cel rus au venit în faţa jurnaliştilor și au spus că au vorbit, printre altele, despre Ucraina, Siria şi arsenalul militar, inclusiv despre scutul antirachetă amplasat în România. 

„Este o situaţie periculoasă cu sistemul global de apărare antirachetă al SUA”, a spus Putin. 

„Credem că este necesar să lucrăm împreună pentru o agendă a dezarmării, pentru cooperarea militară şi tehnică. Aici intră extinderea Tratatului pentru limitarea armelor ofensive strategice, este o situaţie periculoasă cu sistemul global de apărare antirachetă al SUA, care nu respectă Tratatul INF. Şi desigur să lucrăm pentru a preveni plasarea de arme în spaţiu”, a punctat liderul de la Kremlin.

digi24.ro

Comentarii