Mai mare ruşinea! Un nou eşec impardonabil suferit de o echipă pentru care ieşenii plătesc 350 000 de euro

vineri, 28 aprilie 2023, 01:50
3 MIN
 Mai mare ruşinea! Un nou eşec impardonabil suferit de o echipă pentru care ieşenii plătesc 350 000 de euro

Lansată cu surle şi trâmbiţe anul trecut, în prezenţa primarului Iaşului, Mihai Chirica, echipa de handbal feminin a Primăriei, CSM Iaşi 2020, care a promis ferm că va promova în acest an, a încheiat sezonul regulat al ultimului eşalon intern aşa cum l-a început. În genunchi.

 

În ultima etapă, ieşencele au cedat la Roman în faţa unei grupări modeste, CSM, cu 24-26 (12-14). Echipa din Iaşi a suferit astfel a şasea înfrângere din 18 partide disputate în compania unor echipe slabe, excepţie fiind liderul, Corona Braşov. În afară de păţania de la Roman şi de cele două eşecuri la scoruri astronomice (18-44 şi 24-40) suferite în faţa braşovencelor, gruparea care a anunţat că va consuma 350 000 de euro din banii ieşenilor a pierdut, chiar acasă, şi în faţa unei trupe de junioare, CNE Sfântu Gheorghe, şi la Bacău, cu o altă echipă care se bazează pe puştoaice, şi la Piatra Neamţ, cu o formaţie care a utilizat o singură rezervă!

Consecinţă a parcursului ruşinos, clubul plecat la drum sub bagheta antrenorilor Daniel Bura şi Macrina Tomuleac, baghetă predată, mai întâi pe ascuns, apoi oficial lui Gheorghe Irimescu, a prins astfel doar cu mare noroc viza pentru turneul final. CSM Iaşi 2020 va merge la Braşov, la turneul pentru promovare din perioada 12-14 mai, doar pentru că a marcat mai multe goluri în deplasare în duelul cu CSM Bacău! Băcăuancele sunt o echipă care la meciul direct din oraşul lui Bacovia au avut 11 junioare pe foaia de joc, multe fiind plătite cu câteva sute de lei pe lună. Adică şi de 15 ori mai puţin decât unele salarii existente la gruparea ţinută în spate de ieşeni!!!

La Iaşi, CSM 2020 s-a impus cu 22-21, iar la Bacău a fost 24-25, cele două formaţii având acelaşi număr de puncte.

Acest lucru se datorează faptului că la finalul campionatului, rezultatele înregistrate de CNE Sfântu Gheorghe şi CSM Galaţi II, echipe care nu au drept de promovare, se anulează.

Drept urmare, ierarhia la zi a Seriei B a Diviziei A (1. Corona – 54 puncte; 2. Sfântu Gheorghe – 42; 3. Iaşi – 36; 4. Roman – 34; 5. Bacău – 30; 6. Galaţi II – 25; 7. HCF Piatra Neamţ – 19; 8. CS Harghita – 18; 9. CSM Făgăraş – 10; 10. Ştiinţa Bacău – 0) nu a contat.

După anularea rezultatelor grupărilor din Sfântu Gheorghe şi Galaţi, pe primele locuri s-au clasat Corona (48), Roman (30), Iaşi (27) şi Bacău (27).

Consecinţă a parcursului modest din sezonul regulat, CSM Iaşi 2020 a fost ultima (!) calificată dintre cele opt care vor juca la turneul final.

La turneu merg primele două clasate cu drept de promovare din cele trei serii (Ştiinţa Bucureşti şi Activ Prahova Ploieşti – Seria A; Corona şi Roman – Seria B; CSM Deva, CSM Cluj-Napoca – Seria C) şi alte două formaţii, cele mai bine clasate pe locurile III dintre cele care au voie să joace în elită.

Este vorba de Unirea Slobozia (locul IV în Seria A, echipa de pe III, Dunărea Brăila II neavând drept de promovare), care are coeficient mai bun decât CSM Iaşi 2020 (2,33 faţă de 1,92), şi gruparea ieşeană. Aceasta a depăşit ocupanta locului IV din Seria C (în această serie, ocupanta locului III, CNOPJ Baia Mare, nu are drept de promovare), CSU Oradea – coeficient 1,83.

Toate aceste calcule au fost făcute de handbalmania.ro, pe baza regulamentelor publicate de Federaţia Română de Handbal, care, la fel ca la fotbal, sunt însă interpretabile.

În mod normal, în prima etapă a turneului final vor avea loc meciurile: Ştiinţa Bucureşti – CSM Iaşi 2020, Corona – Cluj-Napoca, Deva – Roman şi Ploieşti – Slobozia.

În lupta pentru promovare vor rămâne apoi formaţiile învingătoare din primul tur, care se vor întâlni în semifinale. Cine câştigă în semifinale promovează direct, iar cine pierde joacă baraje cu ocupantele locurilor XI şi XII din Liga Naţională. 

Comentarii