Mai pierde Iaşul un campion sportiv de marcă?

joi, 11 octombrie 2018, 01:50
2 MIN

Campionul de judo Vlad Simionescu a făcut ieri o conferinţă de presă pentru a se plânge de slaba finanţare a sportului. În dispută au intrat deputatul PNL Marius Bodea, dar şi primarul.

Vlad Simionescu, unul dintre puţinii sportivi de performanţă care s-au încăpăţânat să activeze în cluburile ieşene, a explicat, ieri, într-o conferinţă de presă, cât e de dificilă pregătirea pentru competiţii în condiţiile lipsei infrastructurii şi finanţării necesare. Campion naţional şi medaliat la mai multe concursuri internaţionale de judo, ieşeanul, legitimat în prezent la Clubul Sportiv Politehnica, a aproximat costul pregătirilor pentru următorii doi ani rămaşi până la Jocurile Olimpice la 50.000 de euro. „Bugetul nostru (al secţiei de judo, n.r.) este strict ce primim de la Clubul Politehnica. Am avut o echipă foarte mare în anii precedenţi, dintre care unii au plecat în altă parte şi chiar să facă altceva, pentru că susţinerea era foarte mică“, a declarat Vlad Simionescu. „Dacă nu investim în copiii care vin din urmă, o să-i pierdem şi pe ei“, a mai spus el, enumerând sportivi ieşeni din mai multe domenii care au părăsit Iaşul.

Deputatul Marius Bodea, prezent ieri alături de sportiv, a prezentat un bilanţ sumbru al închiderii cluburilor sportive, dar şi al rezultatelor tot mai slabe şi mai puţine din competiţii pentru Iaşi datorită lipsei de finanţare şi a infrastructurii învechite. El a arătat spre Sala Polivalentă care a trecut de „venerabila vârstă“ de 40 de ani, în condiţiile în care alte oraşe mari din România, precum Clujul, nu doar că şi-au construit astfel de spaţii noi, dar le-au şi lărgit ulterior.

Liderul liberal a acuzat din nou administraţia locală şi judeţeană că nu se implică în sportul ieşean nici prin asigurarea infrastructurii, nici prin finanţare. El a adăugat totuşi că finanţarea ar putea să vină dinspre sectorul privat al economiei – dacă ar fi acordate facilităţi fiscale oamenilor de afaceri. „Ştiţi bine că lună de lună dăm miliarde de lei (vechi, n.r.) pentru susţinerea sportului ieşean“, a replicat primarul Mihai Chirica. El i-a transmis lui Marius Bodea să returneze indemnizaţia de parlamentar „pentru că a cheltuit banii degeaba“. „Parlamentarii Iaşului, dacă au o legătură cu acest oraş, ar trebui să stea legaţi cu lanţuri în faţa Parlamentului României şi să ceară lucruri concrete pentru această regiune“, a extins primarul aria nemulţumirilor sale faţă de aleşii trimişi la Bucureşti. 

 

 

Comentarii