Mâine are loc al doilea tur de scrutin pentru şefia Baroului

marți, 16 mai 2023, 01:50
1 MIN
 Mâine are loc al doilea tur de scrutin pentru şefia Baroului

Avocaţii ieşeni sunt chemaţi mâine să-şi aleagă noul şef. Adunarea generală a avocaţilor din Baroul Iaşi va avea de ales înlocuitorul avocatului Tudor Duca, acesta renunţând să mai candideze pentru un nou mandat.

În primul tur de scrutin, desfăşurat pe 3 mai, pentru funcţia de preşedinte al Baroului s-au înscris avocaţii Oana Neda, Ciprian Mitoşeriu, Anamaria Borş, Neculai Volovăţ şi Doina Stupariu.

Din cei aproximativ 800 de avocaţi din Iaşi, şi-au exprimat dreptul de vot 483, 11 voturi fiind declarate nule. Cele mai multe voturi au fost acordate avocatei Oana Maria Neda, aceasta obţinut sprijinul a 175 dintre colegi, respectiv 36,23%. Pe locul doi s-a situat Neculai Volovăţ, care a obţinut 97 de voturi, respectiv 20%.

Ceilalţi candidaţi au obţinut fiecare între 9,5 şi 16% din voturi. Cum niciun candidat nu a obţinut minim 50% plus unu din voturi, s-a decis organizarea unui al doilea tur de scrutin, la care vor participa primii doi clasaţi, respectiv Neda şi Volovăţ.

La alegerile din 3 mai, au fost desemnată componenţa Comisiei de Cenzori, a Consiliului Baroului şi a Comisiei de Disciplină. Au fost desemnaţi şi cei cinci reprezentanţi ai Baroului ieşean la congresul Uniunii Naţionale a Barourilor din România, care urmează să se desfăşoare luna viitoare.

Comentarii