Marcel Ciolacu a anunţat pe un deal din Scânteia punerea în funcţiune a spitalului mobil

luni, 07 septembrie 2020, 01:50
1 MIN
 Marcel Ciolacu a anunţat pe un deal din Scânteia punerea în funcţiune a spitalului mobil

Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, l-a dat exemplu pe şeful CJ Iaşi celorlalţi şefi de consilii judeţene. El a declarat că „e incredibil ce a putut să realizeze Maricel Popa în cei patru ani de mandat”, referindu-se atât la infrastructură, cât şi la proiecte culturale şi la investiţii în sănătate.

Legat de acest ultim domeniu, PSD a anunţat duminică faptul că spitalul mobil instalat la Leţcani va fi inaugurat astăzi.

La rândul lui, Maricel Popa a susţinut că „suntem în perioada de vârf a pandemiei” şi că unitatea medicală mobilă va fi pusă în funcţiune săptămâna aceasta.

Ulterior, el a revenit şi a spus că este deja funcţional complexul amplasat în incinta TransAgropolis şi că va fi predat Spitalului de Boli Infecţioase pentru administrare. Acest lucru a fost aprobat de altfel la ultima şedinţă a consilierilor judeţeni.

Cei doi au făcut declaraţii pe o culme din vecinătatea satului Scânteia, unde au marcat finalizarea în parte a proiectului de modernizare a DJ 246.

Amintim că termenul iniţial de aducere şi asamblare a complexului medical, stabilit în contractul încheiat de Euronest, în calitate de achizitor, cu furnizorul spitalului mobil din Turcia era 27 mai.

Mai multe amânări succesive de care s-au acuzat reciproc actuala conducere a CJ şi opoziţia din plenul judeţean au făcut ca abia zilele acestea unitatea medicală să fie gata. Rămân de obţinut avizele de funcţionare, complexul urmând să fie administrat şi folosit ca secţie externă a Spitalului de Boli Infecţioase.

Comentarii