Măsurile adoptate de UMF Iaşi au urcat rata de vaccinare la 85%

luni, 01 noiembrie 2021, 02:50
2 MIN
 Măsurile adoptate de UMF Iaşi au urcat rata de vaccinare la 85%

Peste 85% dintre studenţii şi profesorii Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi s-au vaccinat, conform informaţiilor oferite de către reprezentanţii instituţiei de învăţământ superior. 

Universitatea a publicat la finalul săptămânii trecute un raport detaliat în ceea ce priveşte vaccinarea pe facultăţi, în rândul personalului didactic, dar şi în rândul personalului auxiliar. Astfel, din totalul de 8.973 de studenţi, 7.845 sunt vaccinaţi la acest moment şi 1128 nu au încă schema completă de vaccinare.

Astfel, 87% din totalul de studenţi este vaccinat în acest moment. Un procent identic este şi în rândul cadrelor didactice, din totalul de 930 de profesori fiind vaccinaţi 810, iar la nivelul personalului didactic auxiliar şi nedidactic procentul de vaccinare este de 84%, cu 333 de persoane vaccinate din totalul de 403 persoane.

Situaţia pe facultăţi

Tabelele publicate de către reprezentanţii UMF Iaşi prezintă detaliat situaţia vaccinării pe facultăţi. Astfel, cei mai conştiincioşi studenţi la acest moment sunt cei de la Medicină Dentară, unde 90% sunt deja vaccinaţi cu schema completă. Mai exact, din totalul de 1.936 de studenţi, 1.730 sunt vaccinaţi.

Câte 87% dintre studenţi sunt vaccinaţi la Facultatea de Medicină şi la Facultatea de Farmacie, cu 4.969 vaccinaţi din 5.686 de studenţi, respectiv 581 vaccinaţi din 666 de studenţi.

Cel mai mic procent de vaccinare este înregistrat la Bioinginerie medicală, unde 82% dintre studenţi s-au vaccinat. Mai exact, 565 de studenţi dintre 685 au în acest moment schema completă de vaccinare.

Câţi profesori s-au vaccinat

Diferă situaţia vaccinării în funcţie de facultate în ceea ce priveşte imunizarea în rândul cadrelor didactice. Astfel, statistic, cea mai bună situaţie se înregistrează la Facultatea de Farmacie, cu 92% dintre profesori vaccinaţi. Mai exact, 52 dintre cele 57 de cadre didactice au schema completă de vaccinare la acest moment.

O situaţie bună este şi la Bioinginerie medicală, unde 90% dintre cadre didactice sunt vaccinate, adică 44 dintre cei 49 de persoane, iar la Medicină este înregistrat un procent de 87%, adică 584 de persoane sunt vaccinate din totalul de 672.

Cel mai mic procent de vaccinări în rândul personalului didactic este la Medicină Dentară, 85%, 130 de persoane din 152 fiind vaccinate. În rândul personalului didactic auxiliar şi nedidactic, procentul este de 84%, din totalul de 403 persoane (dintre care 7 în concediu de creştere a copilului), 63 fiind nevaccinaţi.

Dintre cele 63 de persoane, 8 au dosar medical, conform menţiunilor din tabelul publicat de UMF Iaşi.

Conform deciziei conducerii UMF Iaşi, studenţii pot participa fizic la cursuri fie pe baza adeverinţei de vaccinare, care atestă trecerea prin boală, sau pe baza unui test PCR negativ realizat la începutul fiecărei săptămâni, fie un test antigen rapid, realizat de două ori pe săptămână.

Potrivit deciziei de la începutul anului universitar, UMF Iaşi suportă costurile testelor în cazul în care studenţii nu pot efectua vaccinul din motive medicale. 

Comentarii