Ministrul desemnat al Educaţiei, Sorin Cîmpeanu: Şcolile vor fi redeschise de îndată ce situaţia va permite

miercuri, 23 decembrie 2020, 18:45
1 MIN
 Ministrul desemnat al Educaţiei, Sorin Cîmpeanu: Şcolile vor fi redeschise de îndată ce situaţia va permite

Cu toţii ne dorim redeschiderea şcolilor şi acest lucru se va întâmpla de îndată ce situaţia epidemiologică o va permite, fără a pune în pericol sănătatea publică, a declarat miercuri Sorin Cîmpeanu, propus pentru Ministerul Educaţiei. Acesta a primit aviz pozitiv din partea comisiilor de specialitate ale Parlamentului.

Întrebat dacă se poate vorbi despre redeschiderea şcolilor în localităţile unde rata de infectare este mică, Sorin Cîmpeanu a spus că, din păcate, o astfel de decizie excede competenţele Ministerului Educaţiei. De asemenea, răspunzând unei întrebări, el a mai spus că reticenţa unor profesori faţă de vaccinare trebuie depăşită.

Sorin Cîmpeanu a susţinut că va guverna “cu mandatul pe masă” pentru că sistemul are nevoie de finanţare şi de cadre didactice bine pregătite.
“În 30 de ani de carieră didactică în care am trecut prin toate funcţiile guvernamentale şi parlamentare din domeniul educaţiei, am considerat că sunt obligat să răspund acestei provocări într-un moment deosebit. (…) Acest mandat de ministru se va juca cu mandatul pe masă şi în momentul în care voi considera că nu pot realiza ce am afirmat acum, aici, o să las pe cineva mai competent. Pentru că educaţia nu se poate face fără finanţare şi fără cadre didactice pregătite. E nevoie de viziune de ansamblu asupra sistemului de educaţie din România”, a declarat el, la finalul audierilor din Parlament.
Un alt obiectiv enunţat a fost depolitizarea inspectoratelor şcolare, Cîmpeanu a amintit că a demarat organizarea unor concursuri în 2015.

Comentarii