Mirel Rădoi vrea semifinale

sâmbătă, 15 iunie 2019, 01:43
3 MIN
 Mirel Rădoi vrea semifinale

Tricolorii U21 vor debuta marţi la Campionatul European din Italia şi San Marino şi doresc să se califice pentru Olimpiada de la Tokyo. Drăguş s-a accidentat la călcâi

 

 

Mirel Rădoi, selecţionerul echipei naţionale U21 a României, a susţinut o conferinţă de presă, ieri, în care a vorbit despre Campionatul European din Italia şi San Marino la care tricolorii vor debuta marţi, 18 iunie, împotriva Croaţiei. Joi, tricolorii U21 s-au reunit complet în cantonamentul din Italia, însă au apărut probleme medicale pentru Denis Drăguş (19 ani), atacantul venit de la FC Viitorul. Fotbalistul a acuzat dureri la călcâi şi a fost preluat de staff-ul medical pentru analize amănunţite. În cazul în care problemele nu îi vor permite să evolueze la Campionatul European, Rădoi va efectua o schimbare în lot. „Drăguş are o afecţiune la călcâi şi ca să fim siguri că nu este ceva foarte grav s-a dus cu medicul echipei să facă încă o investigaţie. Încă nu ştim dacă este de la o lovitură , de la o pereche nouă de ghete  şi atunci să fim siguri că nu vom fi probleme. Se apropie meciul şi trebuie să fim în formaţie completă pentru că va fi foarte greu după aceea. Dacă un jucător se va accidenta, vom apela la altcineva. Singura problema este cea a lui Denis. Ne bucurăm că am adus majoritatea jucătorilor la acelaşi nivel din punct de vedere fizic. Sperăm ca până la ora jocului să-i capacităm şi pe cei care au fost la echipa mare”, a declarat Mirel Rădoi.

Selecţionerul are un obiectiv clar pentru turneul final – calificarea în semifinalele competiţiei, fie de pe primul loc în grupă, fie din postura celui mai bun loc secund. Rădoi a prins curaj după parcursul excelent al tinerilor jucători în preliminarii, care au terminat neînvinşi şi au primit doar patru goluri în 10 meciuri. „E realist obiectivul, pentru că avem o generaţie bună, iar istoria ne obligă. Dacă ne prezentăm atât de rar, va trebui să facem lucruri măreţe. Să nu uităm că noi şi Anglia am avut cea mai bună apărare în campania de calificare. Ne putem gândi la o semifinală, fie de pe primul loc, fie de pe locul II. Important e să mergem la Olimpiadă”, a declarat Mirel Rădoi. Totuşi, Rădoi a scos în evidenţă şi o slăbiciune a echipei sale, reprezentată de lipsa de concentrare în anumite perioade ale jocului. Selecţionerul a discutat şi despre Croaţia, prima adversară din grupa C a EURO 2020, din care mai fac parte Anglia şi Franţa.
Reamintim că România face parte din grupa C şi va întâlni, marţi, de la ora 19:30, Croaţia la San Marino, apoi va juca vineri, de la aceeaşi oră, cu Anglia, iar luni, 25 iunie, va întâlni Franţa,de la ora 22:00. Ultimele două jocuri din grupă ale tricolorilor se vor disputa la Cesena. Din celelalte două grupe fac parte Italia, Spania, Polonia, Belgia (A), respectiv, Germania, Danemarca, Serbia, Austria (B).

 

Comentarii