Mobila de bucatarie, cea mai expusa! Iata cum o protejezi pentru a-i prelungi durata de viata! (P)

vineri, 14 octombrie 2022, 13:14
2 MIN
 Mobila de bucatarie, cea mai expusa! Iata cum o protejezi pentru a-i prelungi durata de viata! (P)

Aburul si petele de grasime sunt printre cei mai agresivi inamici cand vine vorba de mobila de bucatarie. Pe langa acestia, dezordinea, atat de usor de iscat la prepararea unor retete delicioase, si folosirea neatenta a aparatelor electrocasnice, precum mixerul, de exemplu, pot pune in dificultate in momentul curateniei. De asemenea, cei mai putini indemanatici, care par a avea doua maini stangi si atunci cand fierb o cafea, sunt o adevarata "inspiratie" pentru petele care isi fac aparitia pe suprafetele bancului de lucru. Iata, insa, cum poti proteja piesele din aceasta incapere pentru a le prelungi viata!

Un strop de atentie nu costa nimic cand in joc e mobila de bucatarie

Atentia la manevrarea recipientelor si ustensilelor de gatit te poate scapa de numeroase momente neplacute. Cele mai multe pete sunt remarcate in special la prajirea alimentelor, o portie de cartofi pai, 2 ochiuri si o friptura, de pilda, lasand in urma stropi de ulei atat pe aragaz, cat si in jurul sau. Stergerea acestora dupa fiecare sesiune de gatit se face mult mai usor, trecerea timpului ingreunand curatarea suprafetelor. Pentru a fi scutiti de acest disconfort, multi acopera zonele expuse cu folii speciale de protectie. In acest fel, mobilierul si aragazul sunt ferite de necesitatea utilizarii repetate a produsilor chimici de curatare.

Amplasarea recipientelor fierbinti si a tavilor de cuptor pe suprafete delicate poate degrada mobila de bucatarie. In cazul in care ai optat pentru un blat termorezistent de calitate, ai scapat de aceasta grija, putand manevra cu usurinta tava scoasa din cuptor pe suprafetele rezistente ale bancului de lucru. Este important, asadar, sa investesti intr-un mobilier cu strat protector, care suporta foarte bine temperaturile ridicate.

Depozitarea vaselor si echipamentelor de gatit

Curatarea necorespunzatoare a vaselor de gatit si asezarea acestora intr-o stare improprie pe rafturile mobilierului vor atrage dupa sine alte activitati de igienizare. Amplasarea in graba a diferitor articole utilizate la prepararea hranei, fara a fi spalate corect, participa la patarea mobilierului. De asemenea, depozitarea paharelor, cestilor, farfuriilor sau tigailor, fara a fi perfect uscate, va favoriza in timp aparitia unor diverse pete, cele mai des remarcate fiind cele de mucegai. 

Mobila de bucatarie trebuie sa arate impecabil atat la exterior, cat si la interior. In acest sens, nu neglija interioarele, nu le supraincarca peste capacitatea recomandata de producator pentru a nu curba rafturile si nu depozita articole care nu au fost atent curatate. Daca ai optat pentru un set splendid cu vitrina, sterge regulat geamul acesteia pentru a impiedica formarea depunerilor.

Foloseste produse de curatenie potrivite pentru mobila cumparata

Desi cele mai utilizate produse sunt detergentii de vase si cei recomandati pentru ingrijirea diferitor tipuri de materiale, mai ai la dispozitie si alte solutii, precum otetul, bicarbonatul de sodiu si uleiul mineral. Acidul acetic, in termeni colocviali denumit otet, este excelent pentru indepartarea grasimii si a depunerilor de calcar care se formeaza atat de usor intr-o bucatarie. Bicarbonatul este minunat pentru curatarea si dezinfectarea pieselor de mobilier, iar uleiul mineral are un efect excelent pe materialele lemnoase.  

Daca vrei sa prelungesti durata de viata a unui set mobila de bucatarie evita folosirea produselor de curatare foarte abrazive sau pe baza de alcool, acetona si alti solventi care ar putea afecta materialele din PAL si MDF. Cu un minim de efort, te vei bucura de investitia ta vreme indelungata!

 

Comentarii