Multe și mărunte: Japonezii au preluat torța

vineri, 20 martie 2020, 02:43
4 MIN
 Multe și mărunte: Japonezii au preluat torța

 

Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Tokyo au primit, ieri, torţa olimpică în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Atena, relatează Reuters.Evenimentul de la stadionul Panathenaic s-a desfăşurat fără spectatori, din cauza pandemiei Covid-19. Torţa a fost primită în numele organizatorilor japonezi de Naoko Imoto. În Japonia, torţa va sosi astăzi, iar la 26 martie ar urma să îşi înceapă periplul pe teritoriul ţării organizatoare. Jocurile Olimpice sunt programate în perioada 24 iulie – 9 august. Săptămâna trecută, un periplu al torţei în Grecia, care ar fi trebuit să dureze şase zile, a fost anulat, ţara fiind afectată puternic de coronavirus. Din cauza Covid-19 au murit până în prezent 8.700 de oameni în întreaga lume. Au fost infectate peste 200.000 de persoane

FIFA confirmă amânarea EURO

FIFA a confirmat, ieri, includerea în calendarul competiţional al anului 2021 a EURO 2020 şi Copa America, urmând ca perioada în care se va disputa Cupa Mondială a Cluburilor să fie decisă într-o şedinţă ulterioară. FIFA a anunţat, după o teleconferinţă a membrilor conducerii sale, că analizează posibilitatea ca perioada de transfer şi înregistrare a jucătorilor să poată depăşi data de 30 iunie, în condiţiile în care aproape toate campionatele interne au fost suspendate din cauza coronavirusului. UEFA a decis marţi ca turneul final al EURO 2020, care ar fi trebuit să se dispute în intervalul 12 iunie – 12 iulie să aibă loc între 11 iunie şi 11 iulie 2021. În aceeaşi perioadă se va disputa şi Copa America 2020, turneu care era programat tot în această vară.

Au îngheţat şi clasamentele

ATP şi WTA au anunţat suspendarea turneelor de tenis până la 7 iunie. De asemenea, cele două organizaţii au anunţat şi îngheţarea clasamentelor. Astfel, nu vor avea loc turneele de la Madrid, Roma (WTA şi ATP), Munchen (ATP), Estoril (ATP), Geneva (ATP), Lyon (ATP), Strasbourg (WTA) şi Rabat (WTA). Singurul turneu de grand slam programat în această perioadă, Roland-Garros, a fost deja amânat pentru perioada 20 septembrie-4 octombrie.

FR Handbal nu ia drumul voleiului

FR Handbal a anunţat, ieri că a decis prelungirea perioadei de sistare a competiţiilor la toate nivelurile de vârstă, precum şi a antrenamentelor în sălile echipelor, până la ieşirea din starea de urgenţă. De asemenea, se va amâna Adunarea Generală din 10 aprilie, precum şi Turneul F4 al Cupei României la feminine, programat iniţial în 24-25 aprilie. „FRH se află într-un proces continuu de analizare a scenariilor posibile pentru a putea finaliza sezonul competiţional 2019-2020, cu toate competiţiile organizate sub egida sa. În acest sens şi indiferent de scenariul care va putea fi aplicat, activitatea competiţională se va relua în termen de 7 zile de la reinstaurarea stării de normalitate”, a mai transmis forul naţional de profil.

 

Italienii visează la 3 mai

 

Campionatul Italiei s-ar putea relua la 3 mai, a declarat ministrul italian al Sportului, Vincenzo Spadafora, la postul Rai 1. „Serie A s-ar putea relua la 3 mai şi vom vedea dacă se va juca cu spectatori sau fără”, a decarat el. Pandemia de coronavirus a provocat moartea a 475 de persoane în Italia în ultimele 24 de ore, cel mai grav bilanţ într-o singură ţară, a anunţat miercuri Protecţia civilă din Peninsulă. În plus, sunt aproape 3.000 de persoane (2.978) care şi-au pierdut viaţa în Italia din cauza acestei boli, un bilanţ foarte apropiat de cel din China (mai mult de 3.200 de morţi) de unde a izbucnit pandemia. 

Hareide părăseşte naţionala Danemarcei

Tehnicianul Age Hareide nu va mai fi selecţioner al Danemarcei din vară, în ciuda amânării Campionatului European. Tehnicianul de 66 de ani nu îşi va mai prelungi contractul care se încheie la 31 iulie, a anunţat federaţia daneză. El va fi înlocuit de Kasper Hjulmand, care a semnat un contract pe patru ani. Hareide conducea naţionala Danemarcei din 2016.

Au cedat şi turcii

Autorităţile din Turcia au decis, joi, suspendarea tuturor competiţiilor de fotbal, handbal, volei şi baschet, din cauza pandemiei de Covid-19. Ligile de fotbal, handbal, volei şi baschet s-au suspendat pe termen nedefinit. În ultimele zile, sportivi şi antrenori s-au plâns că ei trebuie să joace în continuare în Turcia, deşi alte ţări şi-au suspendat competiţiile din cauza coronavirusului. În prima ligă de fotbal din Turcia activează mai mulţi jucători români, dar şi tehnicianul Marius Şumudică.

Donaţie de la Mannschaft

Jucătorii naţionalei Germaniei au decis să facă o donaţie de 2,5 milioane de euro pentru lupta împotriva coronavirusului, a anunţat, ieri managerul Oliver Bierhoff. „Sunt în legătură cu jucătorii şi am decis să oferim un ajutor de 2,5 milioane de euro”, a declarat Bierhoff, într-o videoconferinţă alături de selecţionerul german Joachim Löw. El a mai spus că jucătorii vor să ajute şi că Manuel Neuer, Ilkay Gündogan, Marc-André ter Stegen, Joshua Kimmich şi Toni Kroos au fost la originea acestei iniţiative.

 

Comentarii