Multe şi mărunte: Moţi şi Keşeru, decisivi

luni, 10 decembrie 2018, 02:43
4 MIN
 Multe şi mărunte: Moţi şi Keşeru, decisivi

 

Fotbaliştii Cosmin Moţi şi Claudiu Keşeru au înscris golurile echipei Ludogoreţ Razgrad la meciul câştigat, duminică, pe teren propriu, cu scorul de 2-0, în faţa formaţiei Slavia Sofia, în etapa a XIX-a a campionatului Bulgariei. Moţi a deschis scorul în minutul 38, iar Keşeru a înscris din penalty, în minutul 55. Cei doi jucători români au evoluat pe toată durata partidei. Moţi a primit un cartonaş galben, în minutul 33. Ludogoreţ Razgrad este lider în clasament, cu 48 de puncte, cu şase mai multe decât a doua clasată, ŢSKA Sofia.

Anton, gol la Samara

Fotbalistul Paul Anton a înscris unicul gol al partidei pe care echipa Krîlia Sovetov Samara a câştigat-o, sâmbătă, pe teren propriu, cu scorul de 1-0, în faţa formaţiei Rostov, în etapa a XVII-a a campionatului Rusiei. Anton, care a jucat până în minutul 80, a marcat în minutul 11, din penalti. La meciul de la Samara s-au dictat trei eliminări: Kornilenko(Krîlia), Sigurdsson  şi Gaţcan (ambii de la Rostov). Krîlia Sovetov Samara ocupă locul 12 în clasamentul campionatului Rusiei, cu 17 puncte, iar Rostov este pe şase, cu 24 de puncte. Lider este Zenit Sankt Petersburg, care are 34 de puncte.

Cum a plecat “Motanul” din Bursa

Fotbalistul Bogdan Stancu şi-a folosit dreptul de a rezilia unilateral contractul cu Bursaspor, el nefiind de acord cu cele două variante propuse de conducerea clubului, relatează cotidianul Olay, din Bursa. Potrivit sursei citate, conducerea clubului turc i-a transmis lui Stancu, prin intermediul impresarului său, propunerea de a-i plăti imediat 200.000 de euro din suma totală de 650.000 de euro pe care jucătorul o are de luat de la Bursaspor şi ca restul să fie eşalonat. Clubul i-a oferit lui Bogdan Stancu şi opţiunea de a-I prelungi contractul, însă fără succes.

Liga a II-a: Ultima etapă a turului

Rezultatele rundei a XXI-a: FC Argeş – Pandurii Târgu Jiu 3-1; Universitatea Cluj – Chindia Târgovişte 3-1; Ripensia Timişoara – Luceafărul Oradea 2-0; Dacia Unirea Brăila – ACS Poli Timişoara 2-0; Daco-Getica Bucureşti – Academica Clinceni 0-2; CS Mioveni – Sportul Snagov 0-4; Aerostar Bacău – Metaloglobus Bucureşti 8-1; Farul Constanţa – UTA 1-1; Politehnica Timişoara –Energeticianul  0-0; Petrolul Ploieşti – CS Baloteşti 5-1. Clasament: 1. Snagov – 46 p; 2. Clinceni -45 p; 3. Petrolul – 45 p; 4. “U” Cluj – 44 p; 5. Chindia – 44 p; 6. Argeş – 41 p. Ultimele clasate: 16 – Metaloglobus – 21 p; 17. Farul – 20 p; 18. Baloteşti – 19 p; 19. Brăila – 12 p; 20. ACS Poli – 10 p. Golgeterul turului este Adrian Voicu (Daco-Getica) – 13 goluri, urmat de Cristian Gavra (“U” Cluj) şi Valentin Buhăcianu (Aerostat cu câte 12.

Cine l-a salvat pe Lance

Fostul rutier Lance Armstrong a declarat, într-un interviu pentru CNBC, că o investiţie în compania Uber i-a salvat familia de la faliment. Rămas fără cele şapte titluri din Turul Franţei din cauza dopajului, Lance Armstrong a fost nevoit să plătească şi despăgubiri mari, în valoare de peste 100 de milioane de dolari. însă o investiţie în firma Uber i-a permis să supravieţuiască din punct de vedere financiar. El a explicat că a investit 100.000 de dolari în firmă, în 2009, fără a şti exact în ce investeşte. Texanul nu a dezvăluit suma câştigată datorită investiţiei făcută prin firma Lowercase Capital a investitorului Chris Sacca. "Nici măcar nu ştiam că banii mei merg la Uber. Credeam că Sacca a cumpărat acţiuni Twitter de la foşti angajaţi", a afirmat el, subliniind că totul este "prea frumos ca să fie adevărat".

Kimi mai vesel decât trebuie

Finlandezul Kimi Räikkönen, locul III în clasamentul piloţilor în ediţia recent încheiată a Campionatului Mondial de Formula 1, a apărut, sâmbătă, la Gala Premiilor Federaţiei Intrernaţionale de Automobilism, vizibil afectat de consumul de băuturi alcoolice. La Sankt Petersburg, FIA a premiat cei mai buni piloţi din competiţiile automobilistice din 2018, între laureaţi aflându-se campionul WRC, Sebastien Ogier, campionul Formulei E, Jean-Eric Vergne, campionul World Rallycross, Johan Kristofferson, campionul Formulei 2, George Russell, şi campionul Formulei 3 europene, Mick Schumacher, fiul lui Michael Schumacher.Ca de obicei, vedetele galei sunt primii trei clasaţi în Formula 1, iar aceştia au fost, în 2018, britanicul Lewis Hamilton de la Mercedes, campionul mondial, şi piloţii Ferrari, germanul Sebastian Vettel şi Kimi Räikkönen.

 

Comentarii