Multe si marunte: Napoli renunţă la Chiricheş

marți, 26 martie 2019, 02:43
4 MIN
 Multe si marunte: Napoli renunţă la Chiricheş

 

Presa italiană a scris, ieri, că oficialii clubului Napoli sunt nemulţumiţi de problemele fizice dese ale fundaşului Vlad Chiricheş, astfel că îi caută înlocuitor căpitanului echipei naţionale a României. În aceeaşi situaţie se află şi fundaşul spaniol Raul Albiol, şi el accidentat în această perioadă, scrie Corierre dello Sport. Napoli îi are în vedere pentru un transfer din vară pe fundaşul francez de 23 de ani de la FC Barcelona, Clement Lenglet, şi pe un alt francez, de 22 de ani, de la Valencia, Mouktar Diakhaby. Chiricheş a suferit o leziune musculară la coapsa dreaptă în Liga Europa, la meciul cu FC Salzburg din 14 martie şi a ratat convocarea la naţională pentru partidele cu Suedia şi Insulele Feroe.

Dinu a ratat o mare victorie

Boxerul român Bogdan Dinu, 32 de ani, a fost învins sâmbătă noapte la Costa Mesa (SUA), de bulgarul Kubrat Pulev, 37 de ani, în cadrul unui gale atractive produse de ESPN. Meciul s-a încheiat în repriza a şaptea, când Dinu a pus de trei ori genunchiul jos. Bogdan Dinu şi-a făcut multe speranţe în meciul cu veteranul Kubrat Pulev, însă bulgarul s-a dovedit un adversar puternic şi experimentat. În repriza a patra, românul l-a pus pe adversarul său în dificultate, cu un croşeu curat de dreapta care i-a spart arcada. Pulev a dus meciul mai departe cu sângele şiroindu-i pe faţă, însă a gestionat situaţia cu mult calm. Pentru Dinu este a doua înfrângere consecutivă prin KO după cea suferită în faţa lui Jarrell Miller (pe 17 noiembrie), partidă disputată tot în SUA.

 

Goana după Mbappé

“France Football” a anunţat că antrenorul lui Real Madrid, Zinédine Zidane, îl vrea cu orice preţ sub comanda sa pe francezul Kylian Mbappé, starul lui PSG. Mutarea ar urma să se materializeze la vară, iar preşedintele “galacticilor” Florentino Perez oferă incredibila sumă de 280 de milioane de euro. Jucătorul de 20 de ani a fost iniţial împrumutat de către PSG de la Monaco, în vara lui 0217, apoi l-a cumpărat definitiv pentru circa 180 de milioane de euro. Cert e că vedeta echipei, de asemenea campion mondial alături de Franţa, are un randament excelent: 23 de goluri în 26 de meciuri. Dacă tranzacţia se va materializa va fi cea mai scumpă din istoria fotbalului, în prezent transferul lui Neymar de la Barcelona la PSG fiind recordul, 222 de milioane de euro.

Norvegia a câştigat Golden League

Norvegia a câştigat turneul amical Golden League cu trei victorii şi este gata să-şi recapete supremaţia în handbalul feminin, pierdută pe toate fronturile în ultimii 3 ani, Jocuri Olimpice, Campionat Mondial, Campionat European. Fără câteva titulare, Norvegia a câştigat toate cele trei jocuri în cel mai puternic turneu amical. După 31-20 cu Danemarca şi 31-27 cu România, nordicele au învins şi Franţa cu 24-22, la capătul unui meci  frumos. Danemarca a terminat pe locul secund, după cele două victorii, 25-22 cu Franţa şi 36-23 cu România, în timp ce selecţionata ţării noastre a încheiat pe ultimul loc, după ce a cedat şi în faţa Franţei cu 28-18. În timp ce România A a evoluat în Franţa, lotul B a participat la un turneu în Polonia, sub comanda antrenorului Horaţiu Paşca. După 22-26 cu Spania B, România B a învins Finlanda cu 33-16 şi Polonia B cu 26-25.

China lui Cannavaro a pornit cu stângul

Selecţionerul italian Fabio Cannavaro a debutat cu stângul pe banca naţionalei Chinei. Reprezentativa antrenată de el a înregistrat două eşecuri în China Cup. Cannavaro a fost numit în funcţie la 15 martie, în locul compatriotului său, Marcelo Lippi. China a înregistrat joi, un eşec, scor 0-1, cu Thailanda, în primul meci din competiţia pe care o organizează. Apoi a  venit a doua înfrângere, tot cu 0-1, în faţa Uzbekistanului, tot în China Cup, finala mică. Fanii i-au huiduit pe jucătorii chinezi, după partida de la Nanjing. Presa internaţională scrie că Fabio Cannavaro este ameninţat cu demiterea după aceste două slabe rezultate. China îşi doreşte un progres rapid la nivel de echipă naţională şi speră ca în viitor să organizeze o ediţie a Cupei Mondiale.

Mick testează maşini de F1

Mick Schumacher, fiul septuplului campion mondial de Formula 1, Michael Schumacher, va testa un monopost Alfa Romeo (Sauber), la 2 sau 3 aprilie, în Bahrain, informează publicaţia Bild. Monopostul pe care îl va conduce Schumacher jr. va fi modelul 2019, cu care finlandezul Kimi Räikkönen şi italianul Antonio Giovinazzi concurează în acest sezon al Campionatului Mondial de Formula 1. Potrivit motorsport.com, fiul lui Schumacher va testa şi un monopost Ferrari, în cadrul aceloraşi sesiuni de antrenamente de la Sakhir. Într-una dintre zile va pilot o maşină Ferrari, iar în celalaltă o maşină Alfa Romeo. Mick Schumacher, 20 de ani, a câştigat anul trecut Formula 3 Europeană, iar în acest sezon participă în Formula 2, anticamera Marelui Circ. El face parte din academia Ferrari de dezvoltare a carierei tinerilor piloţi.

 

Comentarii