Multe și mărunte: Nebunie la Shanghai

sâmbătă, 12 octombrie 2019, 01:43
3 MIN
 Multe și mărunte:  Nebunie la Shanghai

 

Liderul ATP, Novak Djokovic. a fost eliminat, ieri de grecul Stefanos Tsitsipas, numărul 7 mondial, în sferturile de finală ale turneului de la Shanghai, cu premii de 7,4 milioane de dolari. Tsitsipas s-a impus cu scorul de 3-6, 7-5, 6-3, în două ore şi două minute.În urma acestui rezultat, Djokovic va pierde primul loc în clasamentul ATP, iar Tsitsipas s-a calificat pentru prima oară la Turneul Campionilor. În semifinale, grecul va juca împotriva sportivului din Rusia Danil Medvedev (4ATP). Acesta l-a învins, vineri, pe Fabio Fognini (12 ATP), cu scorul de 6-3, 7-6. Într-un alt sfert, a fost eliminat şi Roger Federer (3), învins de germanul Alexander Zverev (6 ATP) cu scorul de 3-6, 7-6, 3-6. Zverev va juca în semifinale cu italianul Matteo Berrettini (13) care l-a întrecut cu 7-6, 6-4 pe austriacul Dominic Thiem(7).

Copil a dezamăgit

Tenismanul Marius Copil a ratat calificarea în semifinale la turneul challenger Mouilleron-Le-Captif (Franţa), cu premii de 92.000 de euro. Copil, locul 90 ATP, a fost învins în sferturi de italianul Jannik Sinner (127) , locul 127 mondial, scor 6-3, 1-6, 4-6. Meciul a durat o oră şi 51 de minute. În primul set, Copil a reuşit două mingii de break în faţa lui Sinner şi a reuşit să se impună cu 6-3. În setul secund, românul a avut o evoluţie slabă, pierzând două servicii. Jannik Sinner a revenit în joc, câştigând setul cu 6-1. În setul decisiv, Sinner a reuşit două mingii de break, reuşind să câştige partida după aproximativ o oră şi 55 de minute.

Australia aşteaptă adversara

Reprezentativa Australiei a învins, ieri, la Shizuoka, selecţionata Georgiei, scor 27-8, în grupa D, de la Cupa Mondială de rugby. Cel mai bun marcator pentru Australia a fost Matt To’omua. Au mai înscris Nic White, Marica Koroibete, Jack Dempsey şi Will Genia. Pentru Georgia au marcat Soso Matiaşvili şi Guram Gocigiaşvili. Deja calificaţi în sferturi, australienii trebuie să aştepte meciul de astăzi, dintre Ţara Galilor şi Uruguay, pentru a afla pe ce loc vor termina în grupa D. Prima clasată va întâlni Franţa în sferturi, în timp ce a doua va evolua contra Angliei.

Ranieri va prelua Sampdoria

Claudio Ranieri, fost antrenor la AS Monaco, Leicester şi AS Roma, va semna un contract cu Sampdoria Genova. Ranieri este foarte aproape de a-i lua locul lui Eusebio Di Francesco, demis luni. În vârstă de 67 de ani, Ranieri ar urma să semneze un contract valabil până în 2021. După şapte etape, formaţia din Genova ocupă locul 20, ultimul, cu trei puncte, dintr-o victorie.

 

S-a amânat şi cursa de F1

Taifunul Hagibis afectează desfăşurarea Marelui Premiu de Formula 1 al Japoniei în acest weekend, organizatorii anunţând că toate activităţile de sâmbătă au fost anulate şi calificările au fost amânate pentru duminică.Circuitul va fi închis sâmbătă publicului şi presei. Astfel, la Suzuka vor avea loc calificările duminică, de la ora locală 10.00 (04.00, ora României), iar cursa se va desfăşura de la ora locală 14.10 (08.10, ora României). În trecut, calificările din Japonia au fost amânate pentru ziua de duminică de două ori, în 2004 şi în 2010.

 

Comentarii