Multe și mărunte: Stadioanele pentru Euro sunt în grafic

joi, 30 aprilie 2020, 01:43
6 MIN
 Multe și mărunte: Stadioanele pentru Euro sunt în grafic

 

Gheorghe Popescu a notat pe Facebook, că lucrările la cele trei stadioane care vor găzdui meciuri de la Campionatul European “stau bine”, în ciuda încetinirii operaţiunilor din cauza pandemiei. El speră că arenele vor fi gata în octombrie. “Am făcut o vizită pe toate cele trei arene destinate competiţiei devenită între timp, din păcate, Euro 2021. Ele nu vor dispărea după turneul european, ci vor rămâne aici spre folosinţa lor de către echipele din fotbalul românesc. M-am bucurat să văd că lucrurile stau bine. Fotografiile o demonstrează. Sigur, după instituirea stării de urgenţă, operaţiunile au încetinit. Înaintea acelui moment datorat bătăliei cu inamicul numit COVID – 19, se lucra în trei schimburi. De exemplu, cel puţin la Ghencea şi la Arcul de Triumf, în acest moment se putea începe montarea gazonului. Cu reprogramarea competiţiei pentru anul viitor şi cu dificultăţile ivite din instituirea stării de urgenţă, aceste operaţiuni au fost amânate. Chiar şi aşa, sper că în luna octombrie cele trei stadioane vor fi gata”, a scris Popescu.

Competiţiile de juniori au fost anulate

Toate cele 31 de competiţii de copii, juniori şi grassroots din sezonul 2019/2020, organizate pe teritoriul României, au fost anulate, cu excepţia Ligii Elitelor U19, informează FRF.Federaţia Română de Fotbal, în urma consultărilor avute cu reprezentanţii cluburilor, a decis să încheie sezonul competiţional pentru copii şi juniori. Singura competiţie care rămâne întreruptă este Liga Elitelor U19, a cărei câştigătoare are dreptul de a participa în UEFA Youth League. În urma consultărilor avute cu membrii afiliaţi, din dorinţa de a proteja copiii şi a diminua riscul infectării, având în vedere şi faptul că nu există o miză competiţională de tip retrogradare/promovare, dar şi pentru a putea începe pregătirea sezonului următor, administraţia FRF a luat decizia de a anula toate competiţiile de copii şi juniori de pe teritoriul României pentru sezonul 2019/2020, în total 31 de competiţii. În acelaşi timp s-a căzut de acord ca reluarea antrenamentelor să reprezinte prioritatea cluburilor imediat ce condiţiile sanitare şi legale o vor permite.

Italienii, pe urmele Franţei

Ministrul italian al Sporturilor, Vincenzo Spadafora, a declarat că posibilitatea ca ediţia 2019/2020 a Serie A să se reia este din ce în ce mai îndepărtată din punctul său de vedere. “Sunt negocieri în curs între comisia ştiinţifică şi federaţie (FIGC), care a prezentat un protocol medical considerat insuficient. Totuşi, eu am spus mereu că reluarea antrenamentelor nu presupune neapărat reluarea sezonului. Văd din ce în ce mai îndepărtată posibilitatea ca Serie A să se reia. Jucătorii vor să reia antrenamentele, au dreptate, dar dacă aş fi preşedinte de club m-aş gândi mai mult la cum să încep sezonul următor în siguranţă. Franţa nu va fi ultimul campionat care decide să se oprească aici şi asta ar putea încuraja Italia să procedeze la fel”, a spus Spadafora la postul La7.

Germanii nu renunţă la Euro

Oraşul München se va număra printre gazdele turneului final al Campionatului European de fotbal, amânat un an, până în 2021, din cauza pandemiei de coronavirus. Deşi iniţial au fost exprimate îndoieli cu privire la faptul ca München să rămână între oraşele-gazdă, consiliul local a votat, miercuri, ca Stadionul Allianz Arena să facă parte în continuare din proiectul Euro-2020. Pe arena echipei München se vor disputa trei meciuri din Grupa F, din care fac parte Germania, Franţa, Portugalia şi încă o echipă ce va fi stabilită în urma play-off-ului din Liga Naţiunilor, precum şi o partidă din sferturile de finală.În urma pandemiei de Covid-19, UEFA a decis amânarea cu un an a desfăşurării Euro-2020. Din punct de vedere procedural, cele 12 oraşe-gazdă, printre care şi Bucureşti, au fost solicitate să îşi reînnoiască angajamentele asumate acum 6 ani.

De luni, antrenamente în LaLiga

Premierul spaniol Pedro Sanchez a anunţat, marţi seară, că jucătorii din LaLiga îşi vor putea relua antrenamentele în data de 4 mai, în mod individual. Conform protocolului stabilit, jucătorii vor primi la început prin poştă programul de antrenament. Ei vor trebui să se prezinte la baza de pregătire deja îmbrăcaţi în echipament, cu mănuşi şi cu mască, pentru a evita trecerea pe la vestiare. Pe teren se vor putea afla în acelaşi timp cel mult şase jucători, notează Le Figaro. După această primă fază, echipele vor ridica progresiv măsurile de protecţie împotriva Covid-19 şi vor reveni la condiţiile normale de antrenament.

Ţeapă indiană

AIBA a anunţat că India nu a plătit suma pe care ar fi trebuit să o plătească în calitate de gazdă a Campionatelor Mondiale de box masculin din 2021, astfel că turneul a fost mutat în Serbia, la Belgrad. New Delhi ar fi trebuit să achite o taxă conform termenilor Acordului de Oraş Gazdă, notează aiba.org. Pentru că nu şi-a respectat angajamentul, India va trebui să achite acum o penalizare de 500.000 de dolari. “Decizia de schimbare a oraşului gazdă a fost luată în grabă şi fără o consultare cu federaţia noastră”, a reacţionat forul indian, precizând că penalizarea primită este “Şocantă”. Federaţia indiană speră să se ajungă la o soluţie amiabilă în acest caz, notează L’Equipe

„La Vuelta” stă acasă

Organizatorii Turului ciclist al Spaniei au anunţat, miercuri, că au renunţat la planurile ca startul competiţiei să se dea în Olanda, din cauza situaţiei legate de pandemia de coronavirus. “Startul La Vuelta 20 din Olanda era un proiect conceput ca o mare petrecere de vară. În faţa imposibilităţii asigurării concretizării planurilor pentru startul oficial al cursei, cu toate garanţiile pentru un astfel de eveniment, La Vuelta Olanda a preferat să solicite anularea startului oficial”, se arată într-un comunicat al organizatorilor. În mod normal, startul era programat la Utrecht, la 14 august.

Cauză pierdută

Procesul contra a trei foşti oficiali ai Federaţiei Germane de Fotbal (DFB) a fost declarat închis de către Tribunalul federal elveţian din cauza statutului de prescripţie. DFB a precizat că procedura a fost declarată închisă împotriva foştilor săi preşedinţi Theo Zwanziger şi Wolfgang Niersbach, precum şi împotriva fostului secretar general Horst R. Schmidt şi a fostului secretar general al FIFA, Urs Linsi. Federaţia germană a fost parte, ca reclamant privat, în acest proces, deschis pentru plata unei sume de 6,7 milioane de euro legată de atribuirea organizării Cupei Mondiale din 2006 Germaniei.Potrivit unei declaraţii a avocaţilor foştilor oficiali DFB, aceştia au afirmat că „nu le-a fost garantat dreptul la un proces corect din cauza comportamentului indignant al procurorului public elveţian”.Procesul era suspendat din martie din cauza pandemiei de coronavirus, iar limita de prescripţie era de 27 aprilie.

 

Comentarii