Multe și mărunte: Un nou succes pentru Vlad Dascălu

marți, 12 aprilie 2022, 01:43
4 MIN
 Multe și mărunte: Un nou succes pentru Vlad Dascălu

 

Ciclistul român Vlad Dascălu a ocupat locul al treilea în proba de cross-country olimpic, duminică, la Cupa Mondială de mountain bike de la Petropolis (Brazilia). Elveţianul Nino Schurter a ocupat primul loc, fiind urmat de francezul Maxime Marotte (în acelaşi timp) şi de Vlad Dascălu, la trei secunde. În urmă cu o săptămână, Dascălu ocupase locul al doilea la concursul CIMTB Michelin, desfăşurat tot la Petropolis. Dascălu (Trek Factory Racing XC), clasat pe locul VII la Jocurile Olimpice de la Tokyo, a urcat pe locul V în clasamentul general al Cupei Mondiale, cu 1.421 de puncte.

 

Cîrţu, şef în Bănie

Sorin Cîrţu a fost ales în funcţia de preşedinte al clubului CS Universitatea Craiova, pe care o deţinea şi anterior scrutinului care a avut loc duminică şi la care a fost singurul candidat. Din cele 1256 persoane prezente la vot, 1232 şi-au exprimat exprimt opţiunea pentru Cîrţu, iar 24 de voturi au fost anulate. Alegerile au avut loc cu ocazia meciului CS Universitatea Craiova – CFR Cluj

Avem şi noi yankeii noştri

Bucharest Rebels, campioana României, a fost învinsă de Blue Dragons Zemun cu scorul de 6-12, duminică, la Belgrad, în etapa de debut a Ligii Balcanice de fotbal american (Balkan Football League).

Rebels face parte din Conferinţa de Est, alături de Blue Dragons, deţinătoarea titlului, Stallions Pozarevac (Serbia) şi Giurgiu Gladiators, în timp ce în Conferinţa de Vest se află Velenje Black Miners, Murska Sobota Storks (ambele din Slovenia), Wild Dogs Novi Sad (Serbia), KAF Sarajevo Spartans (Bosnia-Herţegovina) şi Zagreb Patriots (Croaţia). Pe 22 mai va avea loc derby-ul dintre echipele româneşti, Rebels şi Gladiators.

Începe bătălia pentru fotoliile handbalului

Bătălia pentru funcţiile de conducere ale handbalui românesc este aprigă, la alegerile din 28 aprilie, programate în Bucureşti. Pe listă sunt nu mai puţin de patru candidaţi pentru funcţia de preşedinte. Dar şi la Consiliul de Administraţie al Federaţiei Române de Handbal este o concurenţă acerbă. Nu mai puţin de 38 de candidaţi s-au înscris în cursă pentru 15 locuri. În cursă au intrat, printre alţii, şi trei foşti selecţioneri, Gheorghe Tadici, Aihan Omer şi Petru Ghervan. Dintre foşti internaţionali de dată mai recentă îi regăsim pe listă pe Rudi Stănescu, Viorel Mazilu, Gabriel Armanu şi Silviu Băiceanu. La funcţia de preşedinte candidează Alexandru Dedu, Constantin Din, Maximilian Gavrilă şi Bogdan Voina. La funcţia de vicepreşedinte s-au înscris Sorin Dinu şi Steluţa Luca.

Finală Sepsi – Arad

Campioana en-titre la baschet feminin, Sepsi Sfântu Gheorghe, şi echipa FCC Baschet UAV Arad se vor confrunta în finala Ligii Naţionale, după ce au eliminat, ieri, formaţia Phoenix Constanţa, respectiv pe vicecampioana CSM Satu Mare. În primele dispute ale seriei, echipa arădeană a câştigat în deplasare, cu 77-73 şi 95-93, astfel că scorul general este de 3-0 şi se califică în finală. Prima finalistă a Ligii Naţionale este campioana Sepsi Sfântu Gheorghe, care a trecut, tot luni, în deplasare, de formaţia Phoenix Constanţa, cu 76-70, şi a adunat 3-0 la general, după 75-56 şi 75-68 în primele două meciuri. Finala Ligii Naţionale, între Sepsi Sfântu Gheorghe şi FCC Baschet UAV Arad, este programată tot în cinci partide. În 2021, titlul naţional a fost câştigat de Sepsi Sfântu Gheorghe.

O măsură de principiu

Autorităţile elene au cerut luni UEFA să interzică fanilor echipei Olympique Marseille să fie prezenţi, joi, la meciul cu PAOK Salonic, echipă antrenată de Răzvan Lucescu, din manşa secundă a sferturilor de finală ale Conference League, din cauza violenţelor care au avut loc în tur. În prima manşă disputată joia trecută la Marsilia, câştigată cu 2-1 de echipa franceză, au avut loc incidente grave între suporteri, atât în ​​jurul stadionului, cât şi în oraş. Această interdicţie, dacă va fi decisă de UEFA, s-ar putea să fie doar de principiu, deoarece un oficial al uneia dintre principalele grupuri de suporteri ai Marsiliei a declarat, după prima manşă, că plecarea planificată în Grecia a fost anulată.

Record remarcabil în Portugalia

FC Porto a realizat un recors istoric în Portugalia, 57 de meciuri fără înfrângere în Primeira Liga, după ce a învins, duminică, pe teren propriu, cu scorul de 1-0 (1-0), în etapa a XXIX-a a campionatului. Golul a fost marcat de Taremi, din penalti, în minutul 39. Acelaşi jucător a ratat un alt penalty, în minutul 62, iar Osacar Estupinan (Guimaraes) a fost eliminat, în minutul 80. FC Porto a bătut recordul de 56 de meciuri fără înfrângere din perioada 1976-1978, deţinut de Benfica Lisabona. Pentru FC Porto, ultimul eşec a fost înregistrat la 30 octombrie 2020, cu Paços Ferreira, scor 2-3. De atunci, FC Porto a înregistrat 46 de victorii şi 11 remize.

 

Comentarii