Mulți colegi de trafic conduc pe lângă voi prin oraş cu alcoolemii uriaşe

miercuri, 28 noiembrie 2018, 02:56
2 MIN
 Mulți colegi de trafic conduc pe lângă voi prin oraş cu alcoolemii uriaşe

Unul dintre ei a suflat 1,11 mg/l alcool pur în aer!

În fiecare zi, poliţiştii depistează şoferi băuţi la volan. Luni, doi şoferi s-au ales cu dosare penale după ce au fost traşi pe dreapta de poliţişti.

Unul dintre ei, un bărbat în vârstă de 39 de ani, a fost prins prin municipiul Iaşi de către poliţiştii Biroului Rutier Iaşi. Acesta mirosea a alcool, iar când a fost testat cu aparatul Drager, a reieşit o alcoolemie de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pe numele acestuia, poliţiştii au deschis un dosar penal pentru conducere sub influenţa alcoolului.

Al doilea şofer băut a fost prins în comuna Scobinţi. Acesta avea o alcoolemie uriaşă, adică 1,11 mg/l alcool pur în aerul expirat.

„La data de 26 noiembrie, poliţiştii oraşului Hârlău au depistat un bărbat de 42 de ani, din comuna Scobinţi, în timp ce conducea un autoturism pe DE 58, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice. În urma testării acestuia cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru infracţiunea de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe“, au precizat reprezentanţii Poliţiei Iaşi.

Comentarii