Noi sincope la Blue Air

Curse anulate pe câteva aeroporturi din ţară în următoarele două luni după ce compania anunţase o adevărată ofensivă aviatică în pragul verii.

vineri, 22 aprilie 2022, 01:50
2 MIN
 Noi sincope la Blue Air

La doar câteva zile de anunţul făcut la Iaşi de directorul comercial al Blue Air despre lansarea mai multor curse ale Blue Air, unele au dispărut de pe tabloul de zbor al aerogării. Practic, de la Iaşi vor pleca mai puţine avioane spre Bucureşti, în vreme ce pe alte aeroporturi aceste curse interne sunt suspendate de tot până la sfârşitul lunii iunie. Este vorba, potrivit site-ului Boarding Pass, de Timişoara, Oradea şi Suceava (2 iulie).

La Iaşi au fost suspendate câteva zboruri spre Capitală, aparent aleator, în luna mai. Compania nu a dat explicaţii oficiale, dar înştiinţările posesorilor de bilete menţionează "motive operaţionale". Unul dintre pasagerii probabil cei mai ghinionişti ne-a spus că s-a trezit cu ambele curse anulate – dus, pe 14 mai, şi întors, pe 19 mai.

Aşa cum a procedat în ultimii doi ani, când compania – confruntată deja cu unele dificultăţi financiare – a fost nevoită să anuleze zboruri, Blue Air a oferit câteva soluţii: rambursarea virtuală a biletelor în contul pasagerului de pe site-ul companiei, alegerea altor date de zbor pe aceeaşi rută sau virarea banilor câtre pasageri prin aceeaşi metodă de plată folosită la cumpărare. "Vă rugăm să reţineţi: din cauza volumului mare de incidente din această perioadă, rambursarea biletului poate dura mai mult decât în mod normal", sunt atenţionaţi cumpărătorii de bilete care s-au văzut cu zborurile anulate.

Boarding Pass indică o singură cursă externă suspendată la Iaşi. Ar fi vorba de cursa spre Torino, cu o frecvenţă de trei zboruri pe săptămână, care, potrivit paginii companiei pe care se pot face rezervări, flyblueair.ro, debutează pe 9 iunie.

Alte aeroporturi au mai mult de suferit. Bucureştiul pierde 7 destinaţii de la începutul lunii mai până la mijlocul lunii iunie, Bacăul, 4 destinaţii în acelaşi interval, iar Sibiul şi Cluj-Napoca, una, la fel ca Iaşul.

Cititi si: Blue Air vrea să recucerească Aeroportul Iaşi. 13 destinaţii din vară

Săptămâna trecută, directorul comercial al Blue Air, Krassimir Tanev, anunţa redeschiderea bazei de la Iaşi, cu două aeronave care vor efectua curse către 13 destinaţii. În acest moment, avioanele Blue Air zboară de la Iaşi doar spre Bucureşti şi Dublin. Începând de la sfârşitul lunii mai ar urma să fie restabilite rutele spre Bruxelles (Zaventem), Barcelona, Paris (Charles de Gaulle), Londra, Dusseldorf, München, Roma, Heraklion, Mykonos şi Zakynthos. Torino, aşadar, va fi inaugurată în iunie. Mai mult, directorul comercial preciza că frecvenţele pe unele destinaţii vor creşte: Bucureşti – 14 zboruri pe săptămână, Londra – 9 zboruri şi Torino – 3. Celelalte destinaţii vor avea frecvenţe bisăptămânale. Anul viitor, numărul avioanelor Boeing MAX cu baza la Iaşi va creşte la 4, iar numărul destinaţiilor, la 25, declara reprezentantul Blue Air cu câteva zile în urmă.

Comentarii