Noul Peugeot 508, un sedan radical. Vino să descoperi o experiență de condus intensă!

luni, 17 iunie 2019, 07:46
4 MIN
 Noul Peugeot 508, un sedan radical. Vino să descoperi o experiență de condus intensă!

Noul PEUGEOT 508 este schimbat cu totul. Noua sa siluetă este mai compactă și mai joasă. Noul design exterior este mai percutant și mai robust, în timp ce interiorul spectaculos găzduiește o evoluție a iconicului PEUGEOT i-Cockpit®. Casa Auto – dealer Peugeot te invită să testezi noul model pe 21-22 iunie, în cadrul unui eveniment de tip Porți Deschise.

La prima vedere, Noul PEUGEOT 508 surprinde prin forța expresivității sale și silueta dinamică. Înălțimea mașinii a fost redusă – abia atinge 1.40 m – iar liniile sale aerodinamice amintesc de stilul coupé. Partea frontală este impresionantă, chiar agresivă. Grila cadrilată elegantă cu inserții cromate se impune între blocurile optice Full LED direct inspirate din ultimul concept al mărcii: PEUGEOT INSTINCT.

Capota orizontală a fost coborâtă cât mai mult posibil pentru a accentua dinamismul noului PEUGEOT 508, iar întreaga siluetă a fost concepută pentru a atrage privirile din orice unghi.

 

Linia plafonului este joasă și elegantă, în stilul modelelor premium.  Sedanul are o lungime de 4,75 m, față de 4,83 m, lungimea versiunii precedente, pentru o manevrabilitate îmbunătățită. Suprafețele vitrate joase pun si mai mult în valoare silueta modelului, accentuând portierele fără rame.

Partea din spate are un aspect puternic și modern, cu un bandou orizontal de culoare negru lucios care încadrează stopurile Full LED cu aspect tridimensional. Iluminate atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte cu o intensitate adaptivă, acestea pun în evidență în mod constant semnătura celor trei gheare de leu. Evacuarea dublă cromată amplifică și mai mult stilul sportiv. Modelul adoptă o siluetă puternică care inspiră vârful de gamă.

 

Un habitaclu amplificat de PEUGEOT i-Cockpit®

La bordul noului PEUGEOT 508 se simți ca și cum ai pătrunde în altă lume, una axată pe calitate și originalitate. Privirea este atrasă instantaneu de instrumentarul de bord spectaculos, absolut premium și de ultima versiune a exemplarului PEUGEOT i-Cockpit®. Componentele esențiale ale acestui sistem sunt: volan compact, ecran tactil HD capacitiv de 10ʺ, în format 8/3  și head-up display cu ecran digital de rezoluție înaltă de 12.3ʺ.

În totalitate configurabilă și personalizabilă (șase moduri diferite de afișare), unitatea head-up display este poziționată deasupra volanului și afișează toate informațiile esențiale pentru condus. Ecranul tactil central se integrează perfect în planșa de bord, la aproximativ aceeași înălțime cu cu unitatea head-up display. Cu ajutorul celor 7 butoane de comutare tip pian pot fi controlate funcțiile mașinii, precum radio, aer condiționat, navigație, telefon, aplicații mobile, setările mașinii și i-Cockpit® Amplify.

Maneta cutiei de viteze automate cu 8 trepte este cu comandă electrică, iar designul său elegant, împreună cu padelele de pe volan amplifică plăcerea condusului. Poziția de condus este unică, oferind o experiență de condus stimulantă, intuitivă, de fiecare dată când urci la bordul mașinii.

 

Confort premium și calitate first-class

Noul PEUGEOT 508 este o invitație la o călătorie vârf-de-gamă. Atenția acordată detaliilor și finețea materialelor proiectează pasagerii într-un univers hich-tech impregnat de eleganță.

Scaunul șoferului (și al pasagerului, începând cu nivelul de echipare Allure Business) a obținut astfel eticheta AGR, care certifică ergonomia și posibilitățile de reglare, cu reglare în lungime și a înclinării spătarului, precum și suport lombar (reglare electrică pneumatică în 4 direcții). Scaunele sunt disponibile cu reglaje electrice în opt direcții, cu 2 memorizări posibile.

În plus, spațiile de depozitare sunt numeroase – oferind un volum de depozitare de până la 32 litri!, fiind repartizate în tot habitaclul, alături de numeroase prize. Pentru sistemul audio premium al mașinii Peugeot a ales FOCAL®, faimoasa semnătură acustică franceză.

Experiența la bord este amplificată și de materialele atent alese, cu finisaje și accesorii ce aparțin universului berlinelor de lux: piele naturală sau piele Nappa, crom satinat, negru lucios, Alcantara®, lemn autentic (stejar gri pe versiunea GT Line sau Zebrano, disponibil doar pe GT).

 

O gamă impresionantă de sisteme de asistență la condus

Noul PEUGEOT 508 oferă o gamă largă de sisteme de asistență la condus de ultimă generație care respectă criteriile EuroNCAP, din ce în ce mai exigente. Dintre acestea amintim sistemul Night Vision, o premieră pe acest segment sau Active Safety Break de ultimă generație (detectează pietonii și bicicliștii atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte la viteze de până la 140km/h.

Sistemul Night Vision utilizează o cameră video cu infraroșu pentru a detecta persoane și animale aflate în preajma vehiculului pe timp de noapte și în condiții de vizibilitate redusă, pe o rază de până la 200 de metri.

La bordul Noului PEUGEOT 508 conectivitatea este omniprezentă grație următoarelor echipamente: navigație conectată 3D cu TomTom® Traffic, Mirror Screen, compatibil cu Mirrorlink®, Android Auto™ și Apple Carplay™, încărcare a smartphone-ului prin inducție, patru prize USB, PEUGEOT Connect SOS & Assistance, sistemul de apelare automată în caz de urgență și pachetele PEUGEOT Connect.

Eficiență și performanță 

Fie că e vorba de arhitectura mașinii, optimizarea dimensiunilor, reducerea masei, aerodinamica sau grupurile motopropulsoare, totul a fost gândit pentru a obține valori minime ale emisiilor de CO2.

Noul PEUGEOT 508 beneficiază de noua generație de motoare Euro 6.2 PureTech și BlueHDi (cu tehnologie SCR avansată). Există două motoare pe benzină noi, dezvoltate de baza motorizării PureTech 1.6L și patru unități Diesel, bazate pe motorizările BlueHDi 1.5L și 2.0L, cu puteri cuprinse între 130 si 225 CP.

 

Vino și testează Noul Peugeot 508! Te așteptăm vineri și sâmbătă, între orele 9:00-19:00, în showroom-ul Peugeot de la Casa Auto – Lețcani 1113 (intrare în Lețcani, pe stânga cum vii din Iași). Programari pentru test drive la 0232 933 sau online pe http://bit.ly/2WKfKga

 

 

Comentarii