O delegaţie din Iaşi, din care a făcut parte şi primarul, s-a întâlnit cu Papa Francisc la Vatican

miercuri, 22 iunie 2022, 19:57
2 MIN
 O delegaţie din Iaşi, din care a făcut parte şi primarul, s-a întâlnit cu Papa Francisc la Vatican

Episcopia Romano-Catolică din Iaşi a anunţat public că o delegaţie din Iaşi s-a întâlnit pe 15 iunie cu Papa Francisc. Din partea episcopiei a participat la întâlnire pr. Mihai Budău şi pr. Isidor Iacovici, care este responsabilul din capitala Moldovei pentru credincioşii catolici din Roma. 

Un alt membru al delegaţiei a fost însă chiar primarul Iaşului, Mihai Chirica, reprezentanţii ERCIS spunând că acesta a participat şi fiindcă vizita a marcat deplasarea Papei Francisc în România şi în Iaşi în urmă cu trei ani. „A fost un moment emoţionant de rememorare a clipelor frumoase petrecute de papa în capitala Moldovei, mai ales întâlnirea cu bătrânii şi bolnavii din Catedrala «Sfânta Fecioară Maria, Regină», dar şi momentul deosebit de intens din Piaţa Palatului, la întâlnirea cu familiile”, au transmis reprezentanţii episcopiei. Aceştia au spus că i-au oferit Papei Francisc un album fotografic realizat cu ocazia vizitei sale de fotograful Adrian Cuba, o icoană cu reprezentarea Sfintei Treimi şi un album fotografic cu cele mai frumoase locuri din Iaşi.

„Sfântul Părinte şi-a manifestat bucuria şi recunoştinţa pentru darurile primite şi ne-a asigurat de preţuirea şi binecuvântarea sa. Prezenţa delegaţiei ieşene la Roma a oferit şi posibilitatea de a vizita câteva locuri reprezentative din Vatican, cum ar fi Bazilica «Sfântul Petru» sau Capela Sixtină, precum şi două dintre cele mai importante bazilici ale Romei: «San Giovanni in Laterano» şi «Santa Maria Maggiore». Cu aceasta ocazie, am avut posibilitatea să ne întâlnim şi cu Eminenta Sa cardinalul Angelo De Donatis, vicarul Papei Francisc pentru Dieceza de Roma”, au mai precizat reprezentanţii episcopiei. 

Comentarii