O echipă de la Palatul Copiilor, pe locul I la un concurs de Proiecte de Mediu

miercuri, 18 iulie 2018, 01:50
1 MIN
 O echipă de la Palatul Copiilor, pe locul I la un concurs de Proiecte de Mediu

Palatul Copiilor din Iaşi a câştigat locul I la Concursul Naţional Proiecte de Mediu la secţiunea gimnaziu pentru proiectul „Natură şi viaţă“, susţinut de elevele Lefter Nechita Iolanda şi Onofrei Bianca Maria, îndrumate de prof. coord. Cristina Pohoaţă. La competiţie au participat peste 100 de elevi din întreaga ţară, probele de concurs având loc în perioada 9-14 iulie. Concursul Naţional Proiecte de Mediu se află la cea de-a XX-a, în fiecare an fiind organizată la Tabăra Muncel din judeţul Iaşi.

Echipajul Palatului Copiilor Iaşi a obţinut dreptul de a participa la faza naţională a Concursului Naţional de Proiecte de Mediu după ce a câştigat etapa judeţeană, desfăşurată în luna mai la Şcoala Gimnazială „Bogdan Petriceicu Haşdeu“ Iaşi. „Prin acest proiect ne-am străduit să punem în valoare şi alte calităţi culinare ale busuiocului, pe lângă cele cunoscute în mod tradiţio­nal“, a menţionat prof. Cristina Pohoa­ţă, adăugând totodată că „dacă biblioteca este o rezervă şi o comoară plină de înţelepciune acumulată şi păstrată în timp, grădina este o comoară vie care ne regenerează viaţa. Grădina constituie o sursă de frumuseţe şi încărcare emoţio­nală, precum o bibliotecă, dar şi o sursă de păstrare a sănătăţii, prin plantele cultivate, dacă acestea sunt valorificate“.

Partenerii proiectului câştigător sunt Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ Iaşi şi Facultatea de Biologie – Depar­tamentul de Biologie Vegetală, „Verde Bun“, un antreprenor local de legume bio, şi Centrul Urban de Iniţiative Bune. 

Comentarii