O echipă la locul ei

marți, 09 noiembrie 2021, 02:43
4 MIN
 O echipă la locul ei

 

Poli e la mijlocul clasamentului Ligii a II-a, la şapte puncte şi de play-off şi de retrogradare (foto: www.liga2prosport.ro)

Politehnica Iaşi a reuşit sâmbătă să bifeze al doilea succes din acest sezon pe teren propriu după ce a trecut cu 3-1 de Unirea Slobozia. Chiar dacă oaspeţii au contestat vehement arbitrajul, după ce Coadă a fost eliminat în minutul 59, la o fază la care doar arbitrul poate şti ce s-a întâmplat, iar golul egalizator al lui Asăvoaei, din minutul 73, nu poate fi certificat decât de tehnologie, Poli a reuşit destule lucruri pozitive. În primul rând, reacţia de după pauză, când gazdele au renăscut şi s-au transformat dintr-o echipă bleagă, apatică, resemnată chiar, într-o trupă arţăgoasă, care a pus osul şi sufletul şi a avut luciditate. Efectul a fost reliefat perfect de statistică. După ce niciunul din cele patru şuturi trimise în prima repriză nu a fost cadrat, neavând vreun minim grad de periculozitate, Iaşi a bifat şapte încercări în actul secund (cinci pe poartă), aproape toate generând emoţii Unirii. Aici trebuie menţionat şi meritul antrenorului Costel Enache, care a avut curajul de a face trei schimbări la pauză, toate într-o linie mediană care a scârţâit serios în prima jumătate a meciului, şi a găsit un discurs capabil să genereze energii nebănuite în rândul jucătorilor. Astfel, a apărut vigoare şi un grad mai ridicat de viteză la construcţie, implicit mingi utile vârfului Camara, care a apărut de trei ori la finalizare, de două ori cu folos.

Jumătatea plină a paharului, văzută în actul doi, nu trebuie să lase trecută cu vederea jumătatea goală, etalată în primul act. Erorile defensive, văzute nu numai la golul încasat în minutul 12, cu mult prea mare uşurinţă, prestaţiile palide ale mijlocaşilor, gafele şi lipsa de încredere au confirmat faptul că lotul actual al Politehnicii este unul de mijlocul clasamentului, poziţia actuală fiind una corectă, logică. Cu “0” în ierarhia adevărului, Iaşi este la şapte puncte atât de play-off cât şi de retrogradare, o situaţie normală ţinând cont de cum s-a plecat la drum în vară, anormală însă dacă luăm în calcul bugetul uriaş pentru acest an.

Pentru ca iarna să fie liniştită, Politehnica are nevoie ca şi în sprintul de final de an, care conţine – coincidenţă- meciuri, în ordine, cu cele trei echipe imediat inferioare în clasament, Ripensia Timişoara (deplasare), Unirea Dej (acasă) şi Comunal Şelimbăr (deplasare), să mai mişte clasamentul. Partidele amintite vor veni după această săptămână, în care campionatul este întrerupt.

O săptămână în care Poli mai are de rezolvat o problemă care aruncă mult noroi în Copou, a conduitei şi limbajului utilizat, aspect semnalat în repetate rânduri de „Ziarul de Iaşi”. Ultima veste care a venit dinspre vestiarul ieşenilor este legată de faptul că după ce Francisc Cristea a avut o ieşire verbală nepotrivită la adresa antrenorului secund Cristi Ungureanu, acesta l-a înjurat pe fotbalist şi ar fi fost aproape de a sări la bătaie! Cu injurii şi ieşiri de târlă, emanate de oficiali şi “pedagogi” la adresa jucătorilor, dar şi a adversarilor ori arbitrilor, cu injurii ale jucătorilor către spectatori, Poli nu va atrage niciodată public de calitate

Camara – al cincilea golgeter

Ieri în etapa a a XIII-a: U” Cluj – FC Braşov 1-0. Clasament: 1. Petrolul – 36 p; 2. „U” – 30 p; 3. Hermannstadt – 28 p; 4. Concordia – 27 p; 5, Buzău – 25 p (35-9); 6.CSA Steaua – 25 p (18-8); 7. Metaloglobus – 21 p; 8.Slobozia -19 p (18-12); 9.Csikszereda – 19 p (19-20); 10.Poli Iaşi – 18 p (20-16); 11.Şelimbăr – 18 p (15-19); 12. Ripensia – 17 p; 13. Dej – 15 p; 14. Viitorul – 14 p; 15.Poli Timişoara – 11 p; 16. FC Braşov – 9 p; 17. Constanţa – 7 p; 18.Călăraşi – 3 p; 19. Astra – 2 p (14-12); 20. Brăila –2 p (5-39). Golgeteri: Chicăroşă (Buzău) -10 goluri; Buhăcianu (Hermannstadt), Dirarra (Petrolul) – 9; Chipirliu (CSA Steaua) – 8; Camara (Poli Iaşi) -7.

 

 

 

 

 

 

 

Comentarii