O femeie a pus pe jar toată poliţia pe motiv că a găsit în casă un pistol care de fapt era o brichetă

joi, 13 aprilie 2023, 09:12
1 MIN
 O femeie a pus pe jar toată poliţia pe motiv că a găsit în casă un pistol care de fapt era o brichetă

Toate echipajele de patrulare dar şi din cadrul Serviciului Arme şi Explozivi ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) au fost direcţionate către blocul din strada Nicolae Iorga de unde a fost efectuat apelul. 

Poliţiştii au intrat în respectivul apartament, unde se afla doar respectiva doamnă, care a cerut ajutor. Soţul era plecat cu treburi prin oraş. Botoşăneanca le-ar fi spus poliţiştilor că a găsit un pistol cu cartuşe care probabil că îi aparţin soţului ei. Când au verificat obiectele găsite de femeie, poliţiştii au constatat că de fapt era vorbă despre un pistol brichetă cu cartuşe ornamentale, achiziţionate cel mai probabil pentru amuzament.

Pentru faptul că a sunat la numărul unic de urgenţă 112 în mod nejustificat femeia a fost sancţionată cu avertisment scris. Şi a stârnit, evident, şi amuzamentul poliţiştilor care i-au ajuns în locuinţă. Ulterior, probabil că a trebuit să-i dea explicaţii şi soţului pe care l-a reclamat prin 112 că este posesor ilegal de armă. Amenzile pentru apel nejustificat la 112 sunt cuprinse între 500 şi 2.000 de lei. Apelarea acestui număr de urgenţă fără un motiv real este contravenţie.

Vezi mai multe detalii pe botosaneanul.ro

Comentarii