O ipoteză încearcă să explice abandonul lui Simone Biles: gimnasta urmează un tratament special pentru o afecțiune

duminică, 01 august 2021, 09:58
2 MIN
 O ipoteză încearcă să explice abandonul lui Simone Biles: gimnasta urmează un tratament special pentru o afecțiune

Simone Biles trebuia să fie ”regina” gimnasticii de la Jocurile Olimpice de la Tokyo, dar sportiva americană s-a retras din finala de echipe după o căzătură, iar apoi a renunțat și la unele finale pe aparate.

Marea campioană a recunoscut că s-a confruntat cu senzația de vertij și la antrenamente, mărturisind că problemele ei sunt mai degrabă de ordin psihic decât fizic. 

Iar asta s-ar datora afecțiunii de care suferă de mai mult timp – este vorba de ADHD, tulburarea de deficit de atenție și hiperactivitate, o tulburare de neurodezvoltare care are cauze neurobiologice.

Simone Biles: ”Am ADHD și nu mi-e rușine”

Ea nu a ascuns acest lucru, mai ales că în 2016 ea a fost depistată pozitiv la Ritalin, un medicament care sporește puterea de concentrare și este un stimulent general.  

”Am ADHD și nu mi-e rușine de acest lucru. Nici nu mi-e teamă să dezvălui acest lucru”, a fost reacția ei în 2016, după care a precizat că suferă din copilărie și urmează un tratament în acest sens.Ea a primit o scutire la Jocurile Olimpice de la Rio din 2016 ”pentru folosirea medicamentelor în scopuri terapeutice”, ceea ce i-a permis să se trateze în timpul competiției.

Însă, legile din Japonia interzic introducerea unor astfel de medicamente în țară.

”Este vorba de Adderall, un medicament standard folosit pentru simptomele ADHD în Statele Unite. Dacă aduci acest medicament, riști arestarea și condamnarea la închisoare.

Ritalin este prescris în Japonia, dar doar pentru tulburările de somn”, se specifică pe un site de specialitate din Japonia.

Astfel că e posibil ca Simone Biles să nu fi putut urma tratamentul obișnuit, se arată într-un articol de pe insider.com.

Ca răspuns, delegația Statelor Unite a precizat că a depus cereri pentru folosirea unor medicamente în scop terapeutic, fără să dea detalii dacă este vorba despre Simone Biles. 

Sursa: digisport 

Comentarii