De Business

Punem punctul pe știi

O nouă modă prinde teren la Iaşi printre viitoarele mămici: pictatul „burticilor”

sâmbătă, 01 august 2020, 01:50
3 MIN
 O nouă modă prinde teren la Iaşi printre viitoarele mămici: pictatul „burticilor”

Larisa Dascălu, în vârstă de 21 de ani, susţine că în străinătate “belly painting-ul” este un trend, nelipsit din amintirile viitoarelor mămici.

O tânără, studentă la Facultatea de Arhitectură „G.M. Cantacuzino” din Iaşi, ajută femeile însărcinate să păstreze amintirea acestei etape minunate din viaţa lor printr-o modalitate artistică. Larisa Dascălu are 21 de ani şi pictează, de câteva luni, burticile viitoarelor mămici. Portofoliul său de picturi cuprinde personaje din desene animate, peisaje din natură ori picturi personalizate. Pentru toate imaginile inedite foloseşte produse speciale, care să nu afecteze sarcina. Larisa a fost atrasă de pictură încă de la vârsta de 5 ani, fiind mereu o persoană creativă, care iubeşte culorile, după cum am aflat de la ea. A continuat cu acest hobby şi în timpul şcolii, al liceului, arătându-se bucuroasă că a evoluat şi îmbunătăţit tehnicile, dar mai ales pentru că şi-a păstrat pasiunea de-a lungul anilor.

S-a născut în Botoşani, dar locuieşte de câţiva ani în Iaşi. „Am văzut că nu este nimeni în zonă care să se ocupe cu asta, aşa că am cumpărat culori speciale şi m-am apucat eu. Am ales să mă ocup de pictatul burticilor fiindcă mi s-a părut o idee interesantă şi având în vedere că pictez tablouri de ceva vreme, m-am gândit că merită să încerc şi această ramură a artei, fiindcă în străinătate belly painting-ul este un trend, nelipsit din amintirile viitoarelor mămici”, a povestit Larisa Dascălu pentru „Ziarul de Iaşi”.

Cât costă o pictură?

Preţul unei picturi diferă în funcţie de complexitatea ei, majoritatea modelelor fiind 150 lei, însă un model care implică şi pictura bustului, cum este cel superwomen, ajunge la 250 lei, ne-a explicat tânăra artistă. Proiectul Larisei a prins aripi la propunerea unei prietene însărcinate, care i-a propus tinerei să îi picteze burtica. Ideea este preluată din India, unde există conceptul de pictură pe burta gravidei pentru a o proteja de energiile negative şi a celebra miracolul din interior. „Înainte de a apela la mine, o viitoare mămică ar trebui să ştie că picturile se pot realiza începând cu săptămâna a 26-a de sarcină, când burtica devine mai rotunjoară, numai bună de pictat. De asemenea, culorile folosite sunt non-toxice, pe bază de apă, fără parabeni şi parfum, potrivite chiar şi pentru pielea sensibilă. Atât fătul, cât şi viitoarea mămică sunt aşadar în deplină siguranţă”, a explicat ea.

Ce preferă viitoarele mămici?

Durata unei şedinţe de pictură este de maximum două ore, în funcţie de complexitatea modelului ales de clientă. Pentru a cunoaşte tot ceea ce este nou în materie de belly painting, Larisa urmăreşte pagini de profil din Spania şi America, unele picturi fiind inspirate de pe internet, altele concepute în totalitate chiar de ea. De-a lungul timpului, tânăra a observat că mămicile au preferinţe diferite. Unele îşi doresc desene cu „animăluţe simpatice”, altele vor desene cu „bebeluşi năzdrăvani”.

„Un lucru îl au toate în comun şi anume preferinţa pentru un desen mai special, idee pe care le-o sugerez şi eu, având în vedere faptul că fiecare bebeluş este unic şi merită o operă de artă pictată pe burtica care îl găzduieşte. Unele mămici vin deja cu un desen pe care şi-l doresc, altele se lasă exclusiv pe mâna mea şi ne bucurăm împreună de rezultatul final”, a mai relatat Larisa Dascălu pentru „Ziarul de Iaşi”. Viitoarele mămici o pot contacta pe tânără pe pagina sa de facebook: https://www.facebook.com/picturipeburticaiasi/

 

 

 

 

 

Comentarii