Doi copii înfricoşaţi au asistat la scene de groază

„O să o vedeţi pe mama voastră moartă până dimineaţă. O filmez cum o omor şi o pun pe Facebook”

miercuri, 02 martie 2022, 02:50
3 MIN
 „O să o vedeţi pe mama voastră moartă până dimineaţă. O filmez cum o omor şi o pun pe Facebook”

Norocul femeii a fost că un copil s-a aşezat în genunchi în faţa tatălui care s-a năpustit asupra lui u atunci, mama a reuşit să fugă sărind pe geam.

 

O ieşeancă a fugit în picioarele goale până la poliţie, pentru a cere ajutor împotriva soţului violent. Deşi acesta încălcase ordinul de protecţie emis împotriva sa şi băgase groaza în membrii familiei sale, magistraţii Judecătoriei au considerat că el poate fi lăsat în libertate.

La începutul lunii septembrie a anului trecut, Judecătoria a dispus emiterea unui ordin de protecţie împotriva lui Mihai Bîrlădeanu. Timp de 6 luni, acesta nu mai avea voie să se mai apropie la mai puţin de 50 de metri de soţia şi copiii săi, de locuinţa acestora sau de şcoala la care învaţă. Sentinţa l-a nemulţumit pe bărbat, care a ameninţat că se sinucide, motiv pentru care a fost internat o vreme la Institutul de Psihiatrie "Socola". După externare, bărbatul s-a stabilit la mama sa, în satul Zmeu din comuna Lungani. În dimineaţa zilei de 19 octombrie însă, după ce a consumat băuturi alcoolice, Bîrlădeanu şi-a amintit că o văzuse pe soţia sa într-un videoclip pe Facebook, în timp de împărţea bani lăutarilor, la o petrecere. Într-o criză de gelozie, bărbatul a mers până la Sârca, de unde a luat trenul până la Podu Iloaiei, unde locuia soţia sa.

Ajuns acolo în jurul orei 5.30, a mers direct la soţia sa, a cărei locuinţă se află în apropierea gării. A intrat în camera în care dormea aceasta cu cei trei copii, a tras-o de un picior din pat şi a început să o lovească cu pumnii, reproşându-i că vrea să divorţeze şi spunându-le copiilor: "Faceţi-vă cruce că o să o vedeţi pe mama voastră moartă până dimineaţă. O filmez cum o omor şi o pun pe Facebook, să vadă toată lumea cine sunt eu". Violenţa bărbatului i-a îngrozit pe copii. Cel mai mare dintre ei, în vârstă de doar 9 ani, s-a aşezat în genunchi în faţa tatălui, rugându-l să nu o mai bată pe femeie. Bîrlădeanu l-a lovit şi pe copil, dar pentru o clipă atenţia i-a fost distrasă. Femeia a reuşit să deschidă geamul camerei şi a sărit în curte, desculţă, fugind către sediul poliţiei. Soţul a încercat să o urmărească, dar a căzut într-o groapă din curtea casei şi a renunţat.

Bîrlădeanu a fost trimis în judecată pentru nerespectarea hotărârilor judecătoreşti, încălcarea ordinului de protecţie, ameninţare şi violenţă în familie. În faţa instanţei, apărătorul acestuia a cerut o pedeapsă minimă, cu amânare, invocând lipsa antecedentelor penale ale bărbatului. "Inculpatul ilustrează o lipsă vădită de respect pentru normele care impun o anumită conduită în familie şi în societate şi care sunt menite să protejeze relaţiile de familie şi relaţiile sociale referitoare la integritatea corporală şi sănătatea persoanei. Dovedeşte o profundă nepăsare cu privire la consecinţele pe care încălcarea legii le poate atrage şi un comportament imprevizibil", au apreciat magistraţii Judecătoriei. Totuşi, aceştia au considerat că nu este necesară trimiterea lui Bîrlădeanu în spatele gratiilor, condamnându-l la 3 ani de închisoare, dar cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani şi 6 luni. Pronunţată luni, sentinţa poate fi atacată cu apel.

Comentarii