O șoferiță cu BMW a vrut să-şi repare oglinda pe spinarea altui şofer. Nu i-a ieșit

joi, 02 iunie 2022, 23:10
2 MIN
 O șoferiță cu BMW a vrut să-şi repare oglinda pe spinarea altui şofer. Nu i-a ieșit

O şoferiţă a vrut să-şi repare automobilul BMW pe seama altui participant la trafic, aflat la volanul unei autoutilitare Renault. Nu a reuşit, dar şoferul autoutilitarei a fost totuşi amendat. Cazul se află pe rolul Tribunalului, după ce magistraţii Judecătoriei au decis anularea sancţiunii.

Incidentul a avut loc în februarie anul trecut, pe când Florin C. încerca să iasă din curtea Universităţii „A.I. Cuza” spre strada Titu Maiorescu, în marşarier. S-a asigurat, observând că din deal venea un BMW negru, aşa că a oprit pentru a acorda prioritate. BMW-ul a trecut de el, după care a oprit, iar de la volan a coborât o tânără, care l-a acuzat că i-a avariat oglinda retrovizoare. Şoferul a încercat să-i explice că nu avea cum să-i acroşeze BMW-ul, câtă vreme se afla în staţionare. În plus, măsurând cu ruleta, a constatat că distanţa de la sol la colţul autoutilitare era de 83 de cm, în timp ce distanţa de la sol la oglinda retrovizoare era de 103 cm. De asemenea, oglinda avea o crăpătură şi urme de zgârieturi de culoare galbenă, în timp ce autoutilitarea sa era gri cu albastru. Aceste detalii l-au convins pe şofer că BMW-ul era avariat de mai multă vreme. Florin C. şi-a sunat şeful pentru a-l întreba cum să procedeze, spunându-i-se să dea asigurarea. Alina M. a refuzat însă, cerând 5.000 de lei drept compensaţie. Până la urmă, s-a ajuns la Poliţie, iar Florin C. a fost sancţionat pentru că nu ar fi acordat prioritate de trecere.

Judecătorii nu şi-au însuşit argumentaţia prezentată de Florin C., dar au constatat că poliţistul nu constatase personal fapta, ci întocmise procesul-verbal în baza declaraţiilor persoanelor implicate. „Petentul a depus la dosar planşe foto din care rezultă că au fost făcute măsurători şi au fost surprinse părţi ale autoturismelor şi din care nu rezultă cu claritate că petentul ar fi avariat autoturismul intervenientului. Există astfel un dubiu cu privire la modul în care s-au petrecut faptele. Cum în materie contravenţională dubiul profită inculpatului, instanţa va acorda acest beneficiu petentului şi va admite plângerea contravenţională, cu consecinţa anulării procesului verbal”, au conchis magistraţii. Tribunalul se va pronunţa asupra contestaţiei înaintate de Inspectoratul Poliţiei Judeţene peste două săptămâni.

Comentarii