Oamenii de ştiinţă au găsit locul în care Vincent van Gogh a pictat ultimul său tablou

marți, 28 iulie 2020, 17:25
1 MIN
 Oamenii de ştiinţă au găsit locul în care Vincent van Gogh a pictat ultimul său tablou

Oamenii de ştiinţă au descoperit locul în care pictorul olandez Vincent van Gogh a pictat ultima sa capodoperă, a anunţat marţi Muzeul Van Gogh din Amsterdam, relatează dpa.

Se pare că pictorul a stat pe un deal acoperit cu copaci şi rădăcini în oraşul Auvers-sur-Oise, nordul Franţei, când a pictat ultimul său tablou, intitulat "Tree Roots", a afirmat muzeul într-un comunicat. Locul a fost desemnat ca fiind un punct turistic special, a mai spus muzeul.

Locaţia exactă a fost descoperită de Wouter van der Veer, directorul Institutului Van Gogh, când acesta a găsit o carte poştală înfăţişând rădăcini noduroase şi copaci care se asemănau izbitor cu cele din tablou. Oamenii de ştiinţă de la muzeul din Amsterdam au comparat cele două motive.

"Bazat pe obiceiurile de lucru ale lui Van Gogh şi studiul comparativ al picturii, cărţii poştale şi stării actuale a dealului, experţii au concluzionat că este 'extrem de plauzibil' faptul că locaţia corectă a fost identificată", a scris muzeul în comunicat.

Potrivit muzeului, Van Gogh picta adesea împrejurimile. Locul se află în apropiere de Auberge Ravoux, unde pictorul şi-a petrecut ultimele două luni din viaţă. Pe baza luminii din tablou, oamenii de ştiinţă au concluzionat că pictorul şi-a terminat lucrarea după-amiază târziu. În aceeaşi zi, Van Gogh s-a sinucis.

SURSA: Agerpres

Comentarii