Omul care a realizat programul de guvernare al PSD a fost dat afară din executiv

joi, 25 iulie 2019, 08:29
1 MIN
 Omul care a realizat programul de guvernare al PSD a fost dat afară din executiv

Premierul Viorica Dăncilă a emis o decizie prin care Cristian Socol – profesor universitar doctor la ASE şi Andrei Tudorel – profesor univ. doctor tot la ASE au fost eliberaţi din funcţiile de membri ai Consiliului de Programare Economică. Asta reiese din Monitorul oficial, decizia fiind luată în urma unei adrese sosită la Guvern în 12 iulie, de la Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză. 

 

"Prim ministrul emite prezenta decizie: "La data intrării în vigoare a prezentei decizii încetează mandatul de membru în Consiliul de Programare Economică (…) 1) Cristian Socol – profesor universitar doctor, Academia de Sutudii Economice, Facultatea de economie teoretică şi aplicată; b) Andrei Tudorel – profesor universitar doctor, Academia de Studii Economice, Facultatea de Cibernetică, Statistică şi Informatică economică", se arată în document.

Consiliul de Programare reprezintă un organism important în cadrul Guvernului, acolo fiind realizate multe prevederi din OUG 114 (Ordonanţa lăcomiei), cea mai importantă fiind legată de facilităţile din construcţii, despre care HotNews.ro a scris, cel mai recent, aici. Consiliul de Programare Economică funcţionează în interiorul Comisiei Naţionale de Prognoză, fiind un organism fără personalitate juridică care are caracter consultativ.

Membrii Consiliului de Programare Economică beneficiază de o indemnizaţie lunară pentru activitatea desfăşurată în cadrul acestuia egală cu indemnizaţia preşedintelui CNSP. Anul trecut, preşedintele CNSP, Ion Ghizdeanu, cu rang de secretar de stat, a câştigat, pe brut, 15.200 lei/lună, iar în acest an suma a crescut la 16.630 de lei/lună, adică puţin peste 9.700 lei net.

Citiţi materialul integral pe hotnews.ro

Comentarii