OPINIE ”Ei sunt clovnii Rusiei din România. Ce am aflat după vizita lui Zelenski”

miercuri, 11 octombrie 2023, 12:25
3 MIN
 OPINIE ”Ei sunt clovnii Rusiei din România. Ce am aflat după vizita lui Zelenski”

De acum știm, i-am văzut cu toții: George Simion, o parte dintre susținătorii AUR, Diana Șoșoacă și câteva trompete marginale din presă fac jocurile Rusiei pe față. Nu vă mai feriți de cuvinte. Ei sunt clovnii lui Putin, coloana a cincea, cozile de topor, populiști de o ticăloșie fără limite. Puteți să-i numiți cum doriți, numai idioți utili nu. Știu bine ce fac. Mai jos, text semnat de Dan Tăpălagă în g4media

Acești patriotarzi de Facebook, care mor zilnic de grijă pentru țărișoara lor, mereu cu România în gură, o trădează lucrând zi de zi împotriva interesului ei major de a sta ancorată în lumea occidentală.

Vizita președintelui Volodimir Zelenski în România a avut efect de turnesol. Am aflat cu această ocazie cine se plasează de partea Occidentului, cine împotrivă, cine susține Ucraina, cine Rusia, cine relativizează războiul de agresiune a lui Putin, cât de slabi sau curajoși sunt unii politicieni de la putere, cât de vulnerabile sunt unele instituții din statul român și cât de ipocrit se comportă o bună parte a presei.

Cu Diana Șoșoacă, o prezență deja obișnuită la Ambasada Rusiei, lucrurile erau clare demult, însă George Simion și AUR mai încercau să înșele cumva publicul. Cu toții erau pregătiți să-i boicoteze președintelui ucrainean, Volodimir Zelenski, discursul în Parlament cu mesaje revizioniste, cu hărți ale României mari, cu acuzația stupidă că președintele ucrainean vine la cerșit în România și cu ironii de prost gust copiate din manualul propagandei rusești.

Grupului de intelectuali din AUR, în frunte cu Sorin Lavric și Claudiu Târziu, trebuie să li se spună de acum în față: nu vă mai obosiți să preaslăviți figuri legionare în Parlament, să comemorați așa numiții martiri ai închisorilor comuniste. Nu sunteți nici măcar neo-legionari, ci o adunătură tristă de complexați în izmene și cămăși tricolore.

Partidul vostru pro-rusesc, anti-occidental, magnet pentru mulți ciomăgari și derbedei de stadion, este gata să întoarcă România în întuneric exact așa cum au făcut-o comuniștii. Nu sunteți cu nimic diferiți de ei.

Cei care s-au lăsat înșelați de aceste nulități gălăgioase, de acești impostori înfășurați în tricolor și încă își pun speranța în ei să nu uite ziua de ieri: sigur asta vă doriți? Să întoarceți țara în bezna Moscovei?

Cum a reacționat statul român în fața măscăricilor Rusiei, puși să facă un circ național în ziua vizitei președintelui Volodimir Zelenski în România? A anulat discursul președintelui ucrainean în Parlament, pentru a ascunde tot acest gunoi politic sub preș.

De unde știm că Zelenski trebuia să se adreseze Parlamentului? Într-un memorandum intern se arăta, în ajunul vizitei, că șeful statului ucrainean urma să ajungă în Parlament la orele 17.00  pentru a participa la ședință comună așa cum solicitase Administrația Prezidențială, care a organizat vizita lui Volodimir Zelenski în România.

Din informațiile G4Media.ro, cel care s-a temut cel mai tare de circul anunțat de Diana Șoșoacă și de parlamentarii AUR în frunte cu liderul partidului extremist, George Simion, a fost președintele Senatului, Nicolae Ciucă. Mare om de stat, mare general, mare caracter. Liderul PNL nu a dorit să-și asume riscul de a gestiona un astfel de moment. Așa s-ar fi ajuns la revizuirea agendei lui Zelenski.

Textul integral, pe g4media

Comentarii