Opt elevi de la Şcoala EuroEd vor fi premiaţi la nivel naţional pentru cunoştinţele de chineză

joi, 11 iunie 2020, 08:40
1 MIN
 Opt elevi de la Şcoala EuroEd vor fi premiaţi la nivel naţional pentru cunoştinţele de chineză

Cei 140 de elevi ai clasei Confucius de la Şcoala EuroEd Iaşi au participat în weekend la un concurs organizat de către Institutul Confucius al Universităţii Bucureşti, dintre aceştia opt urmând să fie premiaţi pentru cunoştinţele de chineză în cadrul unei ceremonii care va avea loc mâine, pe 12 iunie.

Competiţia a fost organizată cu ocazia încheierii orelor de limba chineză din acesta an, iar având în vedere condiţiile pandemiei de Covid-19, organizatorii concursului au avut în vedere activitatea online a studierii limbii chineze.

„Deşi învăţarea şi predarea online au limite, copiii s-au adaptat foarte rapid la această formula şi au realizat progrese semnificative. Cu bogaţia de resurse disponibile online, lecţia a explorat noi tehnologii care au permis activităţi de învăţare interactive foarte stimulative pentru copii şi care i-au motivat pentru învăţare”, a menţionat Wang MingZhongYue, cadru didactic la EuroEd.

Conform organizatorilor, concursul are în primul rând rolul de a răsplăti realizările copiilor din toate centrele regionale în care se predă limba chineză şi de a motiva elevii să studieze această limbă şi în anii viitori. La concurs au participat copii din Galaţi, Bacău, Iaşi şi Bucureşti, aceştia prezentând, prin intermediul unor clipuri video, modalitatea de desfăşurare a unor lecţii online de limba chineză.

După deliberarea juriului, au fost selectaţi 25 de premianţi, dintre care 8 elevi ai Clasei Confucius EuroEd. Şcoala ieşeană a participat cu 8 videouri realizate cu copiii din clasele I-VI, urmând ca numele celor premiaţi să fie anunţat în cadrul ceremoniei care se va desfăşura online pe 12 iunie, la Institutul Confucius Bucureşti.

Comentarii