Parlamentarii PNL Iași au votat pentru eliminarea pensiilor speciale! (P)

luni, 26 iunie 2023, 16:21
2 MIN
 Parlamentarii PNL Iași au votat pentru eliminarea pensiilor speciale! (P)

În Parlamentul României, Partidul Național Liberal a votat pentru eliminarea pensiilor speciale ale deputaților și senatorilor. Votul nu reprezintă o diminuare sau o impozitare a acestor privilegii ci efectiv eliminarea completă a Capitolului XI din Legea nr.96/2006 privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor care facilitează acordarea de pensii speciale.

Votul dat este firesc, în condițiile Partidul Național Liberal a susținut în timp, prin inițiative legislative proprii, eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor. De asemenea, o astfel de decizie se înscrie în reforma pensiilor speciale pe care actuala Coaliție și-a asumat-o prin programul de guvernare.

Prin acest vot, parlamentarii PNL Iași, respectiv deputații Alexandru Muraru și Sorin Năcuță, respectiv senatorul Liviu Brătescu, au arătat că intenția liberalilor este de a crea un sistem de pensii sustenabil, bazat pe principiul contributivității, aplicabil tuturor, fără excepții. Un astfel de sistem de pensii va fi unul corect cu românii și echitabil din punct de vedere social.

Proiectul de lege privind eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor a fost un test al clasei politice pentru că doar prin această decizie putem reclădi încrederea în clasa politică și în instituții. Principiul de bază al acestei legi este că nicio pensie de serviciu nu poate să depășească venitul obținut în cursul perioadei de cotizare. În alte cuvinte, nicio pensie nu poate să fie mai mare decât salariul. De asemenea, nu se vor crea noi categorii de pensii speciale, iar pensiile speciale se vor calcula pe baza principiului contributivității. Tăierea pensiilor speciale este o nedreptate corectată de Partidul Național Liberal și o revenire la normalitate”, a spus Alexandru Muraru, președintele PNL Iași.

Departamentul de comunicare al PNL Iași

 

Comentarii