Patimile după Honceriu

vineri, 03 aprilie 2020, 01:43
2 MIN
 Patimile după Honceriu

Preparatorul fizic al Politehnicii i-a pus la alergat și tras la fiare atât pe jucători, cât şi pe antrenorul Rednic

Politehnica Iaşi continuă să aibă motoarele blocate după ce pandemia de coronavirus i-a determinat pe conducătorii Federaţiei Române de Fotbal să suspende toate competiţiile fotbalistice interne. Reamintim, măsura a fost luată pe 12 martie, când Poli se afla la Constanţa, pentru meciul cu Viitorul, care urma să se desfăşoare a doua zi, în cadrul etapei a III-a a play-out-ului Ligii I.

Imediat după întreruperea campionatului, preparatorul fizic al ieşenilor, Cezar Honceriu, a stabilit un program de exerciţii fizice pe care jucătorii să-l urmeze la domicilii, unde trebuiau să se izoleze. Acest program este permanent actualizat. Nu numai jucătorii au primit recomandări, ci şi antrenorul principal, Mircea Rednic. După ce a stat în izolare mai bine de o săptămână în Iaşi, tehnicianul continuă carantina, de aproape două săptămâni, la una din casele sale, de la Bucureşti. Şeful băncii tehnice ieşene a povestit cum decurge viaţa pentru el: “Respect la maximum recomandările autorităţilor. Stau în casă împreună cu soţia şi una dintre fiice, Luana, vorbim mult. Apoi, citesc, literatură şi cărţi de specialitate, mă uit la filme şi fac mult sport. Sunt zile în care stau şi două ore în sala pe care o am acasă. În primul rând, urmez programul pe care mi l-a recomandat Cezar şi mai fac şi exerciţii suplimentare. Am alergat mult, cred că ajungeam pe jos de la Bucureşti la Iaşi”. Rednic are încredere că şi elevii săi sunt conştiincioşi: “Eu cred că am o echipă cuminte. Vorbesc des cu jucătorii, îmi spun că respectă programul pe care l-au primit”. Tehnicianul e sceptic în privinţa viitorului: “Îmi pare rău că lucrurile s-au oprit când echipa urca, avea rezultate. Acum, la câte probleme sunt şi câte vor mai apărea, cred că va fi imposibil să reluăm antrenamentele în aprilie, pentru a se juca în mai. Vom modifica programul în funcţie de evoluţia pandemiei de coronavirus”.

La ora actuală, Politehnica ar trebui să se reunească pe 16 aprilie, în ideea că Liga I se va relua pe 15 mai. Aproape sigur, acest lucru nu va fi posibil şi se va trece la scenariul doi, care presupune un restart al campionatului în luna iunie, mai ales că UEFA a lărgit termenul de încheiere a competiţiilor interne până pe 3 august.

 

Comentarii