Pe lângă explozia preţurilor avem şi explozia peturilor!

duminică, 18 octombrie 2020, 10:16
2 MIN
 Pe lângă explozia preţurilor avem şi explozia peturilor!

Luna octombrie se mai numeşte şi "Brumărel", chiar dacă mult mai bine i s-ar potrivi porecla "Tulburel", fiindcă, cel puţin până acum, "brumă n-am văzut, dar tulburel am băut", vorba aia. 

Tulburelul este trecerea de la must la vin, e tulbure şi fermentează; uneori, chiar explodează, depinde cum şi unde e păstrat. Avem informaţii:

   *         *         *

* Printre zeci de viticultori cu acte, care vindeau must alb, într-o piaţă a fost depistat un comerciant suspect, care oferea must fermentat, aproape negru; s-a descoperit că omul nu este viticultor, ci zugrav, şi că în fiecare toamnă face bani buni reparând pereţii pătaţi la explozia peturilor.

* După ce la intrarea în primitoarea cramă "Crama Sutra" s-a pus anunţul "Am primit tulburel", zeci de clienţi din întregul cartier s-au adunat înăuntru să cumpere, fără a respecta distanţa socială impusă de pandemie; după câteva minute, în mijlocul lor a explodat unul dintre bidoanele mari de tulburel roşu, aproape negru. Chiar şi azi se poate vedea pe faţa clienţilor care dintre ei nu a purtat mască în ziua deflagraţiei.

* Mai multe imobile din diverse localităţi ale patriei au fost revopsite peste noapte în frumoase tonuri de mov, lila, violet, magenta, levănţică, purpuriu şi vânăt, cu investiţii minime. Primarii aşezărilor spun că ei n-au dat autorizaţii; se pare că dormeau şi că n-au fost treziţi de exploziile bidoanelor de must depozitate de locatari pe balcoane.

* În luna lui Brumărel se organizează şi cele mai multe nunţi, ştiindu-se că în această perioadă femeile sunt cele mai frumoase, deoarece "nu există mireasă urâtă, ci doar tulburel puţin"; în toamna lui 2020, datorită măştilor, femeile par şi mai frumoase. Tot în octombrie, unii regizori americani vin la noi să facă filme western, ştiind că există mulţi români care, din cauza exploziilor de peturi cu must, pot juca în roluri de apaşi, mohicani sau alte piei-roşii.

Comentarii