Performanţă de excepţie: O elevă de la Naţional la Olimpiada Internaţională de Chimie

marți, 16 aprilie 2019, 01:49
2 MIN
 Performanţă de excepţie: O elevă de la Naţional la Olimpiada Internaţională de Chimie

O elevă de la Colegiul Naţional Iaşi va participa săptămâna viitoare la Olimpiada Internaţională de Chimie Mendeleev care se va desfăşura în acest an la St. Petersburg, Federaţia Rusă.

Competiţia se va desfăşura în perioada 21- 27 aprilie, Saade Sandra fiind elevă în clasa a XII-a. Din lotul României mai fac parte alţi cinci elevi din alte judeţe ale ţării, echipa fiind selectată anual în cadrul Olimpiadei Naţionale de Chimie (ONCh).

În cadrul competiţiei naţionale, timp de 5 ore, elevii participanţi au trebuit să rezolve cel puţin şase probleme de chimie organică, anorganică, fizică şi chimie analitică, propuse de profesori universitari.

„Modestia, sinceritatea, inteligenţa şi devotamentul definesc personalitatea acestei tinere. Saade Sandra, a reuşit să facă performanţă la nivel naţional la două discipline diferite: chimia şi limba germană“, menţionează prof. Cecilia Foia, Inspector şcolar pentru Chimie din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi.

Eleva Saade Sandra a obţinut în ultimii ani rezultate foarte bune la competeţiile naţionale. Astfel, la Chimie, eleva a obţinut menţiune în 2014, iar în 2015 Premiul I – medalie de aur, Premiul special pentru cea mai bună lucrare teoretică şi Premiul pentru cea mai bună lucrare practică.

De asemenea, în 2016, 2017, 2018 şi 2019 a obţinut diferite menţiuni, anul acesta calificându-se la competiţia din St. Petersburg.

Anul trecut, eleva a obţinut şi Premiul III la Olimpiada Naţională de Limbă Germană modernă şi calificare în lotul lărgit al României pentru Olimpiada Internaţională, iar anul acesta s-a calificat din nou la faza naţională a Olimpiadei de Limbă Germană care va avea loc în luna mai.

Comentarii