COMUNICAT DE PRESA

Peste 200 de participanţi la Festivalul Internaţional de şah rapid-Suflet de român de la Iaşi

miercuri, 30 martie 2022, 06:00
2 MIN
 Peste 200 de participanţi la Festivalul Internaţional de şah rapid-Suflet de român de la Iaşi

Cea de a IV a ediţie a Festivalul Internaţional de şah rapid-Suflet de român de la Iaşi a fost organizată de Asociaţia Împreună pentru Miroslava în parteneriat cu Federaţia Română de Şah, Iaşah, Asociaţia Sportivă Pionii Regelui din Podu Iloaiei şi AS Gambit din Huşi şi a avut o participare foarte numeroasă cu peste 200 de participanţi la cele 3 cupe, jucători de top din România,Germania şi Moldova, printre care amintim marii maestri Andrei Istratescu şi Vasile Sanduleac si cu prezenţa multor campioni naţionali la juniori, cu mici şahişti de la 4 ani până la cei mai în vârstă de 70 de ani.

Astfel la Cupa PENCRAFT unde au participat jucători foarte puternici surprinzător campion este Rareş Plugaru de la CS Capablanca din Iaşi , urmat de maestrul internaţional Lucian Filip legitimat la Universitatea de Vest Timişoara şi maestrul Fide George Stoleriu de la Politehnica Iaşi. La feminin cele mai multe puncte a obţinut Maria Pârvan de la Csm Bucureşti. 

La Cupa FIZIOTOP adresată juniorilor până în 12 ani campion absolut a fost Gabriel Filip de la CS Micul Şahist din Iaşi cu maximul de puncte 6 din 6 partide , iar la fete s-a detaşat în câştigătoare Alexandra Ceruţă din Moldova. La Cupa organizată pentru copii amatori cele mai multe puncte a adunat Andrei Paslariu de la Palatul Copiilor Piatra Neamţ, iar la fete Iasmina Dumitriu de la Clubul Asociaţiei Împreună pentru Miroslava. Fondul de premiere a constat în bani, drapele, table de şah Magne 2 D şi ceasuri de şah şi a fost în mare parte acoperit de către dl. Constantin Lucian Dima din Iaşi.

Trebuie remarcat că Asociaţia Împreună pentru Miroslava a participat la Festival cu o echipă de peste 50 de copii, mici şahişti care învaţă şah în cadrul proiectului Educaţie pe tabla de şah şi care este iniţiat în mediul rural de către AS Pionii Regelui din Podu Iloaiei în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi. 

Organizatorii Festivalul Internaţional de şah rapid-Suflet de român, Apostol Alin Ghiocel şi Lucian Grigorescu de la Asociatia Împreună pentru Miroslava au declarat că evenimentul a fost o reuşită şi prin prezenţa celor 2 ambasadori ai Festivalului-Delia Duca (FOTO) prezentatoarea celei mai cunoscute emisiuni de şah din România, Strategie în alb şi negru şi a lui Lucian Filip maestrul internaţional la şah, unul dintre cei mai puternici jucători din România , dar şi datorită sponsorilor competiţiei: domnul Constantin-Lucian DIMA de la PENCRAFT, UPRISERZ, Centrului de evenimente AGORA, HOTEL CAPITOL, Seriviului Voluntar de Ambulanţă Iaşi , FIZIOTOP şi FILIONE!!!

Comentarii