Piesă inedită pusă în scenă la Teatrul Național de un regizor german cu actori ieşeni

luni, 04 decembrie 2017, 02:56
1 MIN
 Piesă inedită pusă în scenă la Teatrul Național de un regizor german cu actori ieşeni

Piesa „Maşina se opreşte (Maşina Apocalipsei)“ conectează trecutul cu prezentul şi un viitor posibil al rasei umane.

„Maşina se opreşte (Maşina Apocalipsei)“, un spectacol care s-a născut din colaborarea Teatrului Naţional ieşean cu Fabrica de Artă şi Producţie Teatrală şi Centrul Cultural German, va avea premiera pe 10 şi 12 decembrie. Spectacolul, regizat de germanul Tilman Hecker, se bazează pe trei lucrări diferite, a trei scriitori science-fiction. Piesa conectează trecutul cu prezentul şi un viitor posibil al rasei umane, fiind prezenţi cyborgi cu abilităţi supraomeneşti, este prezentă manipularea genetică a plantelor şi animalelor şi chiar a oamenilor, şi chiar face legături cu ultima carte a Bibliei, Apocalipsa.

Din distribuţia piesei fac parte Andreea Boboc, Georgeta Burdujan, Adi Cărăuleanu, Petru Ciubotariu, Haruna Condurache, Petronela Grigorescu, Andrei Sava, Catinca Tudose, Gelu Zaharia, Oana Severin şi Ramona Cojocaru. Atât scenariul şi regia au fost realizate de germanul Tilman Hecker, iar traducerea scenariului a fost realizată de Radu Cucuteanu, Maria Teodora Medeleanu şi Alexandra Bandac.

Piesa va avea loc la Teatrul Naţional, începând cu ora 19. Spectacolul este realizat în cadrul proiectului „UnderAct – Program de rezidenţe şi mobilitate artistică“, cu sprijinul Primăriei Municipiului Iaşi. Scopul acestui eveniment teatral este acela de a oferi artiştilor ieşeni şansa de a explora arta teatrală şi de a face un schimb de experienţă cu artişti din spaţiul cultural naţional şi internaţional.

Comentarii