Pofta de praline le-a venit de hac la doi iubiţi, la Carrefour: el la închisoare, ea înapoi la şcoală, forţat

miercuri, 10 ianuarie 2024, 02:50
2 MIN
 Pofta de praline le-a venit de hac la doi iubiţi, la Carrefour: el la închisoare, ea înapoi la şcoală, forţat

Un ieşean va ajunge după gratii pentru că a poftit la bomboane. Încercarea de a fugi cu rucsacul plin cu bomboane furate a fost taxată de magistraţii Judecătoriei ca tâlhărie. Prima sentinţă penală pronunţată în acest an va însemna pentru hoţ un sejur după gratii.

 

Pe 5 martie anul trecut, Ştefan Hotin (26 de ani) a mers împreună cu iubita sa de 16 ani, Mihaela L. la un magazin Carrefour Market din zona Parcului Voievozilor, chiar dacă nu aveau niciun ban asupra lor. Tânărul purta în spinare un rucsac gol. După ce au intrat în magazin, el a luat patru cutii cu praline, iar iubita sa alte trei cutii de bomboane, pe care le-au pus într-unul dintre buzunarele rucsacului. Au trecut apoi pe lângă casele de marcat fără a pune nimic pe bandă. Au fost opriţi la ieşirea din magazin de agentul de pază, care i-a cerut lui Hotin să deschidă rucsacul. Iniţial, tânărul s-a conformat, decizând buzunarul gol al rucsacului. Când paznicul i-a cerut să-l deschidă şi pe al doilea, tânărul l-a îmbrâncit, reuşind să fugă din magazin spre tonetele din zona Familial.

Bomboanele, în valoare totală de 207 lei, nu au mai putut fi recuperate. Hoţii au fost însă identificaţi în scurt timp, fiind trimişi în judecată la doar o lună după faptă. Furtul simplu este pedepsit cu închisoare pe un termen cuprins între 6 luni şi 3 ani. Când este însă folosită violenţa, fapta este considerată tâlhărie, iar pedeapsa maximă ajunge la 7 ani de închisoare. În cursul urmăririi penale, Hotin a afirmat că nu s-a împins în agentul de pază, ci doar „s-a şters” puţin de el. Imaginile suprinse de camerele video din magazin l-au contrazis însă, iar gestul a fost considerat suficient de violent ca fapta să fie încadrată juridic ca tâlhărie, nu ca furt.

Ca urmare, Hotin a fost condamnat la 3 ani de închisoare. Cum tânărul nu se afla la prima faptă de acest gen, fiind condamnat în mai multe rânduri pentru furt, atât în România, cât şi în străinătate, judecătorii au decis ca executarea pedepsei să se facă în regim de detenţie. Mihaela L. a fost găsită vinovată doar de complicitate la furt. Ca minoră, împotriva ei s-a dispus doar supravegherea timp de 6 luni. În această perioadă, ea va trebui să-şi reia studiile pe care le abandonase acum un an şi să se prezinte la Serviciul de Probaţiune atunci când este chemată. Sentinţa nu este definitivă, ea putând fi contestată cu apel. 

Comentarii