Poli a ajuns şi în Consiliul Local

joi, 01 aprilie 2021, 01:43
2 MIN
 Poli a ajuns şi în Consiliul Local

 

Consilierii i-au atras atenţia primarului Chirica că nu e patronul echipei. Primarul a propus ca miercurea viitoare să fie o şedinţă extraordinară a Consiliului Local pe tema sportului

Circul existent la Politehnica Iaşi a generat ca fotbalul să fie subiect de discuţie şi în Consiliul Local Iaşi. Ieri, într-o şedinţă ordinară a CL, au fost mai multe luări de cuvânt pe tema Poli. Câţiva consilieri au spus că nu au primit încă proiectul strategic promis de conducerea clubului. Preşedintele executiv, Ciprian Paraschiv, a precizat însă după şedinţă că proiectul pe trei ani a fost trimis către consilieri imediat după ultima întâlnire a sa cu membrii Comisiei pentru Sport.

La ţintă a fost luat şi primarul Mihai Chirica, care a participat la mai multe şedinţe ale Consiliului Director al Politehnicii în ultima perioadă şi a avut numeroase declaraţii pe tema fotbalului. Consilierul Andrei Popescu i-a atras atenţia primarului că „nu are nicio calitate în club”, iar consilierul Bogdan Balanişcu a fost tranşant: „Nu înţeleg calitatea dumnevoastră de a participa la întâlniri, care au avut loc şi în Primărie. Nu sunteţi patronul echipei! Sub nicio formă nu mi se pare normal să vă erijaţi în proprietarul acestei echipe”. Apărat de consilierul Florentin Ciobotaru, primarul a spus că a participat la o întâlnire cu echipa la solicitarea antrenorului şi a propus ca miercurea viitoare să se organizeze o şedinţă extraordinară pe tema sportului. În afară de Poli, în acea şedinţă, la iniţiativa lui Bogdan Cruceanu, se va discuta şi sprijinirea lui Vlad Simionescu cu 20 000 de lei, judoka legitimat la CS Politehnica fiind în cursa pentru calificarea la Olimpiadă.

Până la clarificările din CL, Poli va pleca astăzi, după antrenamentul din cursul dimineţii, cu autocarul, la Bucureşti. Echipa ieşeană va juca mâine, la Clinceni, cu Academica, în etapa a XXIX-a a Ligii I de fotbal. Din delegaţia Politehnicii vor lipsi doar Andrei Cristea şi Ovidiu Mihalache, care oricum nu intră în vederile tehnicianului Nicolo Napoli. Cristea, care nu a jucat decât un meci în acest an, ispăşeşte a treia şi ultima etapă de suspendare primită în urma partidei cu FC Voluntari, când era antrenorul Iaşului. În ceea ce-l priveşte pe Mihalache, care a avut un conflict dur cu Napoli la precedentul mandat al italianului în Copou, acesta continuă să se recupereze după o nouă accidentare din acest sezon care l-a scos mult timp din circuit.Partida dintre Academica şi Politehnica va începe la ora 17:30.

 

Comentarii