Politehnica aşteaptă trei răspunsuri

sâmbătă, 18 decembrie 2021, 02:43
2 MIN
 Politehnica  aşteaptă trei răspunsuri

Tăierea salariilor celor mai bine plătiţi jucători întâmpină probleme

După cum v-am infomat, Politehnica Iaşi a anunţat că în această iarnă va strânge şurubul din punct de vedere financiar. Asta după ce conducerea clubului a dat de înţeles că e conştientă de faptul că suma cheltuită în sezonul de toamnă, circa 700 000 de euro, este uriaşă pentru o echipă cu un singur punct mai mult decât o formaţie situată pe o poziţie care duce la barajul de retrogradare în Liga a III-a.

Primii paşi făcuţi, renunţarea la cinci jucători care nu au avut randamentul scontat, Laurenţiu Popescu, Ovidiu Marius Mihalache, Brayhan Torres, Jean Deretti şi Andrei Istrate, au generat reducerea cheltuielilor cu aproape 11 000 de euro. Apoi, scăderea salariului lui Costel Enache, la cererea antrenorului, şi, apoi, a jucătorului Alexandru Mărieş au crescut nivelul economiilor la peste 12 000 de euro. Următorul pas dorit la nivelul vestiarului este tăierea retribuţiilor celor mai bine plătiţi jucători din lot, Alexandru Stan (foto dreapta) , Cristi Puşcaş şi Marian Stoenac, cu care s-a discutat încă dinainte de intrarea în vacanţă. Până acum însă, niciunul dintre cei trei nu a dat un răspuns ferm, deşi, după primele discuţii, ultimii doi păreau a fi de acord să renunţe la 500 de euro din leafa lunară de 3 000 de euro. La Stan situaţia era mai delicată deoarece, pentru a se încadra în plafonul salarial maxim dorit în startul anului, 2 500 de euro net, jucătorul ar trebui să renunţe la 1 000 de euro. Dacă mutările se vor concretiza într-un final, reducerile vor ajunge la circa 15 000 de euro. Apoi, pentru a mai diminua din cheltuieli se doreşte rezilierea contractelor lui Marian Târşa şi Alexandru Zaharia, care au fost şi ei puşi pe lista neagră. Dacă acest lucru se va parafa, se va ajunge din ianuarie 2022 la un buget salarial scăzut cu aproximativ 18 000 de euro.

Suma ar putea depăşi bine 20 000 de euro dacă se va umbla şi pe alte paliere din cadrul clubului, şedinţe de analiză a activităţii angajaţilor fiind prognozate a avea loc în perioada următoare. Reducerea bugetului nu va rămâne însă la nivelul amintit, pentru că Politehnica va aduce noi jucători în această iarnă. Până la această oră, Poli nu are niciun fotbalist aflat la un pas de Copou, totul rezumându-se la tatonări.

Comentarii