Pompierii au salvat o mamă cu doi copii și doi căței. Inundațiile fac ravagii în Alba

luni, 19 iulie 2021, 20:40
1 MIN
 Pompierii au salvat o mamă cu doi copii și doi căței. Inundațiile fac ravagii în Alba

Ploile abundente continuă să facă ravagii în Alba, aflată sub cod roșu de ploi și vijelii. Mai multe localități din județ au fost grav afectate de inundații iar pompierii au intervenit în zeci de situații în ultimele 24 de ore pentru a salva oamenii blocați în casele distruse de viituri. O femeie și doi copii au fost evacuați, luni, dintr-o locuință din satul Păşteşti, în interiorul căreia apa atinsese un metru.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba, în satul Păşteşti, comuna Bistra, aflată luni sub atenţionare meteo de cod roşu, a avut loc o misiune de salvare a unei familii. Mai exact, pompierii au evacuat de urgenţă dintr-o casă trei persoane – o femeie şi doi copii -, salvând, totodată, şi doi căţei, după ce apa a atins în interiorul locuinţei aproximativ un metru.

Totodată, zeci de localnici din satul Dăroaia au fost evacuaţi preventiv din case şi cazaţi temporar la Căminul cultural din Roşia Montană, având în vedere precipitaţiile abundente înregistrate în zonă.

De altfel, Crucea Roşie Română – Filiala Alba a anunţat că zeci de paturi de campanie, lenjerie de pat, saci de dormit, dar şi apă potabilă vor intra în posesia sinistraţilor din satul Dăroaia.

Aflați amănunte de pe digi24.ro.

Comentarii