De Business

Punem punctul pe știi

Porsche Engineering deschide un nou centru tehnologic în România. Iaşul a ieşit iar din calcule!

marți, 15 iunie 2021, 16:41
1 MIN
 Porsche Engineering deschide un nou centru tehnologic în România. Iaşul a ieşit iar din calcule!

Porsche Engineering, furnizor de servicii tehnologice şi subsidiară deţinută în totalitate de Porsche AG, deschide un al doilea centru tehnologic în România. În 2015 compania a deschis centrul de la Cluj, iar acum s-a deschis filiala din Timişoara. Compania îşi propune să angajeze aproximativ 50 de persoane în oraşul de pe Bega în 2021 şi are un obiectiv pe termen mediu de 200 de specialişti în centrul de acolo.

Noul birou extinde şi completează competenţele digitale ale centrului din Cluj-Napoca, fondat în 2016, unde peste 250 de angajaţi lucrează la diverse proiecte auto de înaltă tehnologie.

Compania îşi propune să angajeze aproximativ 50 de persoane în Timişoara în 2021 şi are un obiectiv pe termen mediu de 200 de specialişti în centrul de acolo. Porsche Engineering va angaja într-o primă instanţă experţi în dezvoltare şi testare de software, care vor lucra la o varietate de proiecte auto. Activitatea se va concentra pe tendinţe precum funcţiile de conducere extrem de automatizată (HAD), învăţare automată, managementul virtual al energiei şi caroserie şi habitaclu inteligente. Centrul din Timişoara va servi ca un nou pilon în reţeaua globală a Porsche Engineering, care se întinde din Germania şi Republica Cehă până pe circuitul de teste de la Nardò şi din Italia până în Shanghai, în China.

Porsche Engineering Romania SRL, cu sediul central în Cluj-Napoca, este o subsidiară deţinută în totalitate de Porsche Engineering Group GmbH şi este complet integrată în reţeaua globală a Porsche Engineering. Porsche Engineering are 1.500 de angajaţi pe plan mondial.

SURSA: hotnews.ro

 

Comentarii