Practică pentru medicii din ţară pe roboţii de milioane de euro de la Spitalul de Neurochirurgie

marți, 14 septembrie 2021, 21:27
1 MIN
 Practică pentru medicii din ţară pe roboţii de milioane de euro de la Spitalul de Neurochirurgie

Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi organizează o nouă ediţie a Conferinţei Naţionale de Robotică în Neurochirurgie „Tehnologii & Tehnici moderne de robotică şi neuroimagistică intraoperatorie în neurochirurgie şi chirurgie spinală”. 

Deschiderea conferinţei va avea loc vineri, 17 septembrie, începând cu ora 12.00, la Biblioteca Spitalului Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iaşi. „Participanţii la lucrările conferinţei vor avea posibilitatea de a învăţa să lucreze cu sisteme robotice de ultimă generaţie în domeniul neuroimagisticii intraoperatorie în neurochirurgie şi chirurgie spinală de înaltă performanţă: Platforma robotică de orientare Mazor X Stealth Edition, Sistemul O-ARM 2, Sistemul Stealth Station S8, precum şi Platforma de ghidare robotică craniană Stealth Autoguide”, au transmis reprezentanţii unităţii medicale.

La eveniment şi-au anunţat prezenţa specialişti în neurochirurgie din ţară şi din Republica Moldova, dar şi alţi practicieni care vor să îşi testeze sau aprofundeze cunoştinţele în domeniul neurochirurgiei craniale şi spinale. Echipamentele utilizate sunt folosite curent de către medicii de la Spitalul de Neurochirurgie.

Comentarii