PĂTRĂŢELUL ROŞU CU TRICOLOR

Pregătirile pentru sezonul grătarelor au ajuns pe ultima sută de mililitri

vineri, 06 mai 2022, 12:24
2 MIN
 Pregătirile pentru sezonul grătarelor au ajuns pe ultima sută de mililitri

* Oamenii muncii sperau că vremea va ţine cu ei la început de mai, dar ba plouă, ba e frig, aşa că mulţi sunt nevoiţi să mai aştepte până când se vor bucura de natură, de aer curat şi fum de grătare. De întârziere profită pe ultima sută de metri şi proprietarii bazelor de agrement, care fac ultimele retuşuri; stăm de vorbă cu unul dintre ei:

– Bună ziua! Repet, sunteţi pe ultima sută de metri cu pregătirile, nu-i aşa?

– Suntem pe ultima sută de mililitri, ca să fiu mai concret…

– Cum aşa? Păi ce treabă au mililitrii în acest context?

– Au legătură, că retuşurile astea, ultimele, despre care pomeneaţi, le fac meşterii, care nu mănâncă niciodată pe stomacul gol. Au băut tot ce-au găsit; nu mai avem ce da turiştilor, când vor veni, bine că n-a trecut mult de la Paşti…

– Ce treabă are Paştele cu turiştii?

– Vin deja ghiftuiţi cu ouă, miel şi pască şi nu prea mai mănâncă…

– Dacă eu aş dori acum un mic şi o bere, pe iarbă, ce mi-aţi putea oferi?

– Acum vă pot oferi doar sfaturi, să nu exageraţi, că micii ăştia conţin ce mai conţin, ingrediente poate nu chiar proaspete, că berea vă face burtă şi iarba are căpuşe!

– După ce veţi redeschide baza de agrement ce îmi veţi putea oferi?

– Atunci vă poftim la delicioşii noştri mici din cele mai proaspete ingrediente, precum şi la nenumărate beri reci, ideale într-o zi călduroasă, pe iarba fragedă şi curată!

– Dacă văd bine, aveţi aici un tăpşan cu copaci pentru umbră, locuri pentru grătare şi băncuţe, un mic lac amenajat pentru bălăceală şi un restaurant cu terasă… Toate, se vede, frumos împrejmuite cu gard din sârmă ghimpată: să nu intre nepoftiţii, nu?

– Nu prea există la noi nepoftiţi, că nu facem discriminări, poftim pe oricine să vină, să se veselească, să consume şi să plătească. Gardul e pentru cei care au intrat, să nu fugă fără să achite, să tragă ţeapă. Sârma ghimpată e legată şi la priză…

– S-a mai întâmplat aşa ceva?

– De 1 Mai am ademenit patru turişti; doi dintre ei au reuşit să scape şi au răspândit după aia tot felul de minciuni despre noi, despre condiţii…

– Aveau sau nu dreptate?

– De gustibus non est disputandum, adică nu poţi să faci ceva pe gustul omului, mai pe româneşte. Ce să le fac, dacă nu le-a plăcut gustul fripturii? Au zis că era talpă şi verde pe la margini, fiind stricată carnea! Cum să fie stricată? Verdele este culoarea primăverii, când natura revine la viaţă!

Comentarii