Primul zimbru născut în libertate în Munții Carpați după 200 de ani

miercuri, 12 mai 2021, 22:36
1 MIN
 Primul zimbru născut în libertate în Munții Carpați după 200 de ani

Simbolul Ţării Moldovei în epoca medivală a dispărut din sălbăticie de pe pământul românesc la sfârşitul secolului al XVIII-lea din cauza vânătorii necontrolate. Dar, de câțiva ani, organizațiile de mediu au început să repopuleze pădurile cu zimbri. Iar primul pui s-a născut luna trecută în Munții Carpați după 200 de ani.

După câțiva ani de acomodare, turma care populează Munții Carpați are un nou membru. Pe 22 aprilie, o femelă a adus pe lume primul pui de zimbru, în libertate, după 200 de ani.

Micuțul, care are deja 20 de zile, este vegheat și păzit de restul turmei. În decembrie 2020, un alt pui a venit pe lume în Munții Făgăraș, un alt loc repopulat cu zimbrii, și tot în libertate.

În România, zimbrii pot fi admirați în Rezervația Dragoș-Vodă de la Vânători Neamț, în Rezervația Neagra de la Bucșani, Dâmbovița (cea mai mare rezervație din România ca număr de exemplare), în rezervația Valea zimbrilor din Vama Buzăului, Brașov, la Hațeg – Slivuț, la Grădina Zoologică din Târgoviște, două exemplare la Grădina Zoologică din Reșița, două exemplare la Grădina Zoologică din Bârlad și două exemplare la Grădina Zoologică din Hunedoara.

Aflați amănunte de pe click.ro.

Comentarii