Prins la vamă cu ditamai Mercedes-ul şi cu permis măsluit, făcut la imprimantă

marți, 16 iulie 2019, 01:56
2 MIN
 Prins la vamă cu ditamai Mercedes-ul şi cu permis măsluit, făcut la imprimantă

Bărbatul a spus că a obţinut drept de a conduce în Grecia, primind permisul prin poştă.

Judecătorii ieşeni au condamnat la 1 an şi 10 luni de închisoare cu executare un bărbat care a fost prins conducând fără permis, încercând să se justifice cu un do­cument de acest tip falsificat. Radu Pavel a comis faptele pe 13 ianuarie 2017, atunci când s-a prezentat la Punctul de Trecere a Frontierei de la Sculeni cu un Mercedes Benz. Pavel a prezentat oamenilor legii un permis de conducere aparent emis în Grecia, conform căruia el avea dreptul să conducă vehicule din categoria A, B, C, şi E.

„În urma verificărilor efectuate cu videocomparatorul spectral VDF300 HDM, s-a constatat că permisul de conducere nu îndeplineşte conditiile de formă şi fond ale unui document autentic, în sensul că: desenul de fond trebuia sa fie offset, iar acesta este inkjet, lipsa reacţie U.V., lipsă gravare laser, iar O.V.I. este deteriorat, fiind suspect a fi fals total”, se menţionează în decizia judecătorilor.

În acelaşi document se mai arată că, ulterior, autorităţile române au obţinut confirmarea din Grecia că permisul emis pe numele bărbatului de 34 de ani este fals. Radu Pavel a spus că a urmat şcoala de şoferi în Grecia, în 2008, primind, ulterior, prin poştă, permisul. El a mai spus că ar fi condus în baza acelui document atât în Grecia, cât şi în România, din 2009, fără a şti că documentul e fals.

Comentarii